2 Läs mer >>
För ca 1,5 år sedan bestämde jag mig för att köpa nya glasögon.. Jag är inte den som trivs i det, men jag insåg att det var bäst för mina ögons, att få vila lite från linser. Så jag knallade in på Synsam.. Letade först efter vad som var trendigt då, ett par "nörd-bågar".. Men med lite hjälp från tjejen i kassan så kom vi fram till att med mitt synfel skulle de se lite roligt ut med just denna modell då hon påstod att ögonen ser större ut med de glas jag behövde.
 
Lånade hem 3 modeller och frågade Tom, som inte gillade något par :P haha..
 
Så han hängde med till Synsam. Där provade jag ut en ny modell som både jag och Tom gillade. Sen tog de ett par veckor innan jag kunde komma och hämta de färdiga glasögonen. När jag kom hem och provade så blev min första besvikelse att ögonen förminskades kraftigt, vilket gör att jag tycker mig själv se ut som lite av en hammarhaj.. Den andra besvikelsen var att de blev blå/gula färgskiftningar i konturen på allt i omgivningen. Så glasögonen blev liggandes, dom glömdes bort, jag hade ju fullt upp med en nyfödd liten Tilian. Så för någon månad sen när jag åter igen blev mån om att ögonen behöver vila från linser, så tog jag upp glasögonen, tänkte att man kanske ska låta ögonen vänja sig.. Men icke då!
 
Så vi åkte tillbaka till Synsam. Väl där försöker jag beskriva så gott de går problemet med glasögonen. Att jag ser perfekt rakt fram men att allt annat blir färgat. Till min förvåning börjar tjejen i kassan att skratta.. Även hennes kollegor har svårt att förstå vad problemet skulle kunna vara. Till slut tas de in iallafall. Där hade jag riktig tur, för garantin gällde bara i 1 år. Jag som inte ens vetat att man hade en nöjd-kund-garanti... Hursomhelst. Jag fick tillbaka glasögonen för ett par veckor sedan och då hade man bytt det ena glaset. Så då var det alltså något fel sa dom och uppmanade mig att komma tillbaka snabbare nästa gång.
 
Så nu har jag testat glasögonen igen och det är fortfarande samma gamla fel:(
Så jag GOOGLADE..! Hittade flera trådar med människor som beskrev samma problem och kom fram till att det kallas kromatisk abberration! Det beror på att mina glasögon är extra tjocka i kanterna då jag inte har någon båge runt glaset.
Borde     inte     personalen     ha     kunskap     om     sånt     ?
 
Så nu ska jag skriva ut denna bild och ta med dig och HOPPAS på att jag kan få hjälp igen, annars hade jag lika gärna kunnat elda upp de 7000:- de kostat mig:(
 

Bortkastade pengar?

0 Läs mer >>
Förra veckan var att Sanna hit på fika och följde med till bvc. Tur var väl det, för Tilian röjde under tiden vi vägde och pratade om Millie. Tanken var att han skulle leka med vår bvc sköterska, för att kolla att han utvecklar språk och motorik som han ska. Men han lekte så pass bra med Sanna, att hon såg och hörde att allt var normalt:)
 
Till helgen så åkte Tom och fiskade så jag hade Maja här. Fredagsmys alla dagar! Till och börja med hade jag köpt chips och ostbågar för att hon skulle komma. Sen åkte vi direkt till affären och köpte 1 kg godis när jag hämtade henne. Vidare så bakade vi cupcakes, lagade carbonara, lagade supergod satay och avslutade tjockandet med entrecote och rotfrukter i ugn med vitlöksbröd. Däremellan så förbrännde vi kalorierna med att gå till lekparken, tvätta & städa och kolla på Yrrol och Baksmällan 2 :P Hmm, tjaa..? Men de måste vi faktiskt ha gjort.. och lite till.. för jag hade gått ner 1,5 kg!
 
På måndagen packade vi ihop familjen och åkte över till Suz och Linn som bjöd in flera till cevapcicikväll. Det var andra gången jag ätit det och första gången åt jag det med ris. Nu hade dom dukat upp så fint med pitabröd, sallad och såser:) Putzi hade med sig en kycklingvariant som också den smakade jättegott.
 
På tisdagen packad jag ihop barnen and drove all the way to Björklinge. Med de var nära att inte bli av.. Jag ringde mamma vid 10 och sa att vi strax var på gång. Två timmar senare ringer jag och har fortfarande inte kunnat få ut barnen i bilen. 7 blöjor hade jag bytt, Tilian hade blivit tvungen att duscha en gång, Millie blev tvungen att byta kläder efter att jag redan klätt henne i rena kläder. Samtidigt som jag försökte packa, ta en dusch och klä mig själv. Stressen blev för hög, men efter att ha pratat med mamma så gick allt smidigare och vi kom iväg. Första stoppet blev dock redan efter -vadkandetvara.. 1 km? Millie behövde byta blöja en gång till så det fick bli i bakluckan. Gissa vad som händer då? Jo, de börjar ÖSregna. Trots motgångarna lyckades vi då som skrivet komma fram och där stannade vi i 2 mysiga dagar. Härligt att bli ompysslad av mamsen, få tips & råd och god mat man minns från barndomen. Så fick vi vara med om något väldigt vacker än en gång, norrsken! Som jag sa till mamma när vi stog på altanen.. Hade inte hon väckt mig och Jimmy när vi var små för att vi skulle få se det enorma norrskenet som sträckte sig över hela himlen så långt ögat kunde nå, ja - då hade inte Tilian och Millie funnits idag. Men det är en lång historia..
Ska jag berätta den kort så träffades Tom och jag genom att han kommenterade mitt användarnamn på en community, Aurora Borealis (latinska namnet på norrsken).
 
Nu i helgen så har vi haft barnvakt på två olika håll. Tilian har varit hos min faster i Uppsala. Millie behövde vara lite närmre oss så hon var hos Torbjörn och Anki. Själva så blev Tom jag och Linnea bjudna på resturang Cantineros i Gamla stan av Calle. Otroligt god mat! Skönt att komma ut lite och faktiskt ta ett glas rött.
 
Millie hämtade vi redan samma kväll och de hade gått så bra. Tilian hämtade vi idag och de hade också gått bra. Hannah & Conny, Jenny & Fredde hade varit till stadsparken med honom och så hade han fått mata ankor:) Så passade vi på att fira pappa också som fyllt 46 år. Tilian & Millie hade det lyxigt, det var dom som fick presenter av Hannah istället för pappa, tänk om man hade de så:D
Tack för hjälpen<3
 
Nu så har jag även bestämt mig för att börja med lchf. Jag vet inte vem som inspirerade vem egentligen:) Men när Sanna var här berättade jag om mina planer med kost och träning. Dagen efter har hon köpt ett gymkort och två dagar efter har hon börjat med lchf. Redan så har hon gått ner 2.9kg! Vi har en lchf bok hemma som vi fått behålla från Suz och jag började bläddra i den. När jag stängde igen boken startade jag direkt. Nu har även jag gått ner 1 kg. Hade tänkt att göra ett separat inlägg för hur startvikten och slutvikten har varit under graviditeterna, de kommer.. Men eftersom jag börjar nu med lchf vill jag anteckna att jag gick ner 5 kg under förlossningen och att jag därefter gått ner ytterligare 11 kg på 8 veckor, alltså -16kg. Mitt mål med lchf är att gå ner 18 kg till. Skulle jag då "bara" gå ner 13kg så är jag tillbaka på den vikt jag hade innan första graviditeten:)
 
Känner mig lite snurrig, men de är övergången från att kroppen omvandlar kolhyderater till energi till att den omvandlar fett - Ketos. För att inte glömma att jag inte får någon som helst sammanhängande sömn och "lider av" amningshjärna för tillfället.. Kimsy Vimsy tjoheej!
 
Kommer fler bilder..
 

10-23 September

1 Läs mer >>














 

Bildinlägg från helge...

1 Läs mer >>






 
 
 

Bildinlägg från Majas...

0 Läs mer >>



Bildinlägg från Tilia...

0 Läs mer >>


Bildinlägg från Gröna...

0 Läs mer >>
 










 
 
 

Bildinlägg till 20 Au...

0 Läs mer >>
...Woopsi! Hur ska jag minnas nu vad jag gjort de 3 senaste veckorna..? Bloggning är ingen prio när man har två småttingar och en hög med måsten. Får man (mot förmodan) en stund över tar man mer än gärna en välbehövlig dusch:)
 
Men vi börjar med Clara som kom hit och hälsade på Millie för första gången. De blev lite middag och catch up också, alltid lika trevligt:) Så tackar vi för presentkortet som Millie fick på Kappahl!

Vi har varit till Gröna Lund. Väldigt mycke stimmigare än Furuvik, men de var riktigt roligt iallafall! Vi hade mer tid på oss att åka attraktionerna med Tilian. De blev cirkuskarusellen, flygande elefanterna, veteranbilarna och tuff tuff tåget. Tuff tuff tåget vann denna gång, Tilian tyckte de var jätteroligt när tåget ryckte till i kurvorna. Sen fick han hjälpa pappa tävla i bollkastning och lite annat. Tyvärr var inte turen med oss denna dag men Tilian fick sig iaf ett gosedjur i Fiskedammen och så fick han en ballong som han såg så stolt ut över!
 
Suz & Linn var barnvakt en kväll medans Tom och jag åt middag på stan. Skönt att kunna slappna av lite. Men Tom var inte helt nöjd med resturangen.. Kan bero på att servitören kommer med lamm..
- Jag beställde älg.. Säger Tom.
- Är du säker? Frågar servitören..(!)
 
Tilian har varit hemma från dagis med megaförskylning igen. Den höll i sig i dagar och han hade även lätt feber. Även Millie har blivit en aning förskyld, men har som tur är inte varit helt täppt.
 
Vi har varit på kalas för Baltazar som blivit 2 år. Vi blev lite överraskade allihop över verktygslådan han fick av oss i present. ALLA verktyg var riktiga.. tång, hammare, you name it:S I en kartong där det står 3+ borde väl leksakerna vara i plast eller trä?
 
Vi har varit på en fin begravning av en släkting från Toms sida. Jag har bara träffat den avlidna en gång, men det var tungt ändå att se de man känner sörja:(
 
Linn jag o barnen tog en promenad i höstvädret på Kungsholmen, åt pizza och lekte med Tilian i lekparken. Roligaste ögonblicket var nog när 3 tjejer i 8-års åldern sprang förbi och skrattade. Tilian började skratta han också och sprang efter haha!
 
Vi var och skrev under faderskapsintyget. Så nu får Millie heta Syversen Hallberg.
 
Millie, som nu är 6 veckor gammal, är en riktigt stark tjej. Hon är nästan helt stadig i nacken och när jag ligger i soffan och hon sitter på min mage lutad mot knäna försöker hon sätta sig upp. Hon håller en jättebra ögonkontakt, gör svarsleenden, jollrar och lipar med en. Hon vaknar 3-4 gånger per natt och vill ha mat. Hon ogillar att vara själv, det går bara inte. Famnen is the place to be, men allra helst i bärselen där hon somnar direkt. Men trots att hon somnar i bärselen så är hon för lättväckt för att läggas ner:P
 
Tilian, har utvecklats en hel del sen han började på dagis. Han känns lite lugnare, han springer inte runt lika mycke på kvällarna. Han lyssnar bättre, de märks framförallt när vi är utomhus och han faktiskt kommer när man ropar. Han pratar jättemycke, både om sånt vi inte förstår men också att han härmar oss. Tom och jag skämtade om att när vi håller med kanske vi just lovat att han ska få äta godis till middag:P
 
Eftersom Tilian blev sjuk mitt i inskolningen så fick jag vara med ett par dagar extra. Under den tiden märkte jag att Tilian hellre leker med de större barnen. Bl.a. så gillar han att bli skjutsad på tandem 3-hjulingarna de har där. De går till så att han sätter sig bakpå cykeln och helt enkelt väntar på att någon ska komma och skjutsa honom. När någon väl kommer o gör de så går de undan och Tilian sitter bakpå och skrattar och tjoar av lycka! Lunchen och vilan gick bara bättre o bättre för var dag jag va där. Jag var väldigt lugn och bestämd med Tilian speciellt vid vilan. Varje gång han reste sig och skulle springa ut la jag ner honom och distraherade honom. Till slut somnade han:) Tredje dagen ville ena pedagogen ta över för att se hur de skulle gå, jag fick stanna kvar tills lunchen var uppäten och han somnat. Eftersom de funkade bra så fick jag gå hem.
 
Suz va hit en kväll och åt pannkaka med oss.
 
Vi har varit på en shoppingrunda i Sickla. Vi letade efter ett speciellt set med skaljacka o byxor från Didrikssons, men de fanns inte på Åhlens som jag trodde. Istället hittade jag 3 toppar och ett par byxor, som Tom ville betala, tack älskling<3 Millie fick en body o flera par jättemysiga strumpor o Tilian fick galonvantar och strumpor.
 
Beställde ett supersnyggt set med skaljacka o byxor från Polarn istället:)
 
Vad har jag missat?
 
Bilder till detta inlägg kommer pö om pö..

20 Aug-9 Sep