2 Läs mer >>
Ehec.. wtf?

Är de nästa grej media ska förstora upp? Jag kan fortfarande inte förstå hur så många blåögt vaccinerade sig mot svininfluensan..
Förra veckan fick jag hem Vi Föräldrar och där läste jag att Socialstyrelsen nu stoppar vaccineringen av minderåriga pga risken för narkolepsi. Så lägg ner de nu, de finns inga som behöver vaccineras och har aldrig funnits.. Helt sjukt att dom ens lyckades lura 60% av Sverigen befolkning. Man får väl hoppas att de stannar vid narkolepsi och att vaccinet inte utvecklar andra sjukdomstillstånd med tiden..

Fråga dig själv: -Vart tog fågelinfluensan vägen? Vart är galna ko sjukan? Vart är svininfluensan?

Jag tyckte inte allt stog rätt till..:
* När man googlade Pandemrix hittade man en pdf överst på hela listan. Den innehöll hela utvecklingen av vaccinet. Forskare som tidigare försökt hitta ett vaccin mot fågelinfluensan fick order om att byta ut H5N1 mot H1N1 och snabbt därefter var papper och andra tillstånd underskriva och vaccinet producerades i mängder. Helt utan att ha kontrollerats. Jordens befolkning var alltså försökskaninerna.
* När riktlinjerna var så oklara. Osäkerheten över vilka som tillhörde riskgruppen ändrades hela tiden. Minns ni att gravida uppmanades i princip att springa och vaccinera sig, men efter ett par veckor var de nya bud?
* När läkare själva var skeptiska. En läkare sa i en intervju med aftonbladet att han inte tänkte låta sina egna barn vaccineras. How come?

Med min lilla research var inte valet svårt alls.
De stog mellan att KANSKE få en influensa (som säkert va den som kommer varje år) och få bättre immunförsvar.
ELLER ta en oprövad spruta som innehåller Tiomersal och att man har en stor risk att ändå få alla dessa influensaliknande symptom som feber, ont i leder osv.

Nu i efterhand ser man att fler männsikor har dött av Pandemrix än influensan.

Så frågan är, ska vi hetsas till en ny massvaccination i år?


Vargen kommer! Vargen...

0 Läs mer >>
Nu kan jag med en aning större säkerhet säga att både jag Tom och Tilian håller på att bli/är sjuka. Riktigt dålig vecka att bli detta på..

På schemat står:
Babysim ikväll med dyk (kanske bara tur att vi inte kan gå)
Övningskörning
Träffa Cathrine och Theo
Fira Toms o min 2 års dag
Fixa inför dop
Dop på Lördag
Big Brother final på Söndag

Hur ska detta gå?

Dålig timing

0 Läs mer >>
Nu har de gått ett par dagar igen sen jag bloggade sist. Ibland passar de sig inte helt enkelt. Jag gjorde ett försök i fredags men hann bara skriva halva inlägget "övningskör". Under dessa bloggfria dagar har jag haft en massa jag tänkt ta med här och nu när jag väl har tid så känns de ganska blankt. Vad var det jag ville dokumentera? Kan de ha varit de snygga Svea setet och Lundemyr tröjan Tilian fick av Torbjörn o Anki? Hur fint de blev i Tilians säng med påslakan setet vi fick av min farmor och Sören? Att Susanne va här på Mors dag på middag eller att Tilian har fått sin första förskylning och är hängig? Hursomhelst ska lite bilder läggas upp när jag hittar kamera sladden och jag ska försöka göra ett par inlägg. Vi får se hur de går, känner mig så onaturligt trött.. Kanske jag också börjar bli sjuk?

Monday

0 Läs mer >>
Då var man igång igen med körkortet:) Känns bra. De är Toms pappa som är min nya handledare eftersom de är lite långt och sällan jag åker till Björklinge och kör med Roger. Som tur var slapp vi gå introduktionskursen igen eftersom dom har ändrat reglerna till att det räcker med att man gått den en gång tidigare (och inte som de va förut när man skulle gå om kursen för varje ny elev). De känns lite läskigt att jag snart ska köra runt på dom större och mer trafikerade vägarna här i Stockholm, de verkar så svårt att hinna med och se vart man ska och vart man ska vara placerad när de är så många filer och skyltar.. Men alla andra klarar de ju så:)




Övningskör

0 Läs mer >>

Baby trashes bar in L...

0 Läs mer >>
Igår kväll satte jag ihop Tilians barnstol, den passar in jättefint i köket. När han vaknar ska han få premiär sitta den och äta lite blåbärspure:)
Cathrine som skulle komma hit idag har blivit sjuk, stackarn. Hoppas hon kryar på sig snabbt. Jag delade med mig av mitt tips att dricka mängder av Liptons Green thea pyramid. De botar iallafall mig vid varje förskylning.

 





Barnmatstolen

0 Läs mer >>
De här är väl inga frågor som känns direkt viktiga för mig, men som ändå skapar fundering..

Förra veckan höjde SL sitt pris med "3 chipspåsar".. vilket btw snarare är 5 chipspåsar om man handlar på ICA.. Så med ICA´s matematik höjer SL denna vecka med ytterligare 2 chipspåsar.
Jag hajjar inte de här.. Ena stunden ska man tänka klimatsmart och åka kollektivt men priserna bara höjs och höjs? Och SL borde väl vara gratis eftersom vi redan betalar dom varje månad med skattepengar.. Ska de bli så att man tillslut åker till jobbet för att ha råd att ta sig dit..?

Varför förbjuds vår nationalsång i skolorna? Det skulle aldrig hända i USA eller Norge.. Den påstås vara rasistisk, men kan någon säga till mig vart? Alla länder har väl nationalsånger, vad är grejen?

Sen vet jag inte riktigt hur jag ska få ut min tanke men när Lars Vilks teckning av Mohammed som rondellhund publicerades utbröt protester men ingen bryr sig om Lady Gagas budskap, tvärtom. Hon är "konstnärlig" och "ett musikaliskt geni".. eller?


3 X I don´t get it?

1 Läs mer >>
Igår va vi iväg på babysim igen. Tilian sprattlar och är jätteglad i vattnet:D Vi har fått en hemläxa att öva honom på att hålla andan när han får vatten över huvudet. Just nu ligger han och sover men när han vaknar ska han få bada lite och vid fyra ska vi på dopsamtal:)

Världens finaste bebis innan läggdags hos mormor i Fredags

Babysimmet

0 Läs mer >>
Förra veckan.. ajja bajja till mig:S

Inget gym på hela veckan, åt lite choklad som pappa hade köpt till Maja o mig och ostbågar som mamma bjöd på när vi spelade kort..

Trots det så hade jag gått ner ett kilo när jag ställde mig på vågen imorse! Kan bero på att vi gick en hel del. De älskar jag Uppsala för, man kan gå överallt. Inget är för långt borta. De är frihet.
Men den här veckan ska jag i allafall träna 3 dagar, gå en sväng med Cathrine och äta bra mat.


Ny vecka nya tag

0 Läs mer >>
Maja & jag gick till Gränby Centrum och provade ut kläder till dopet åt henne. Hittade en fin ljusrosa klänning och en beige kavaj som hon kan ha över om hon vill o de inte är för varmt.. Jag hoppas ju själv på att kunna ha min kavaj över klänningen jag ska ha. Vi hälsade på mina kära gamla arbetskompisar på Kappahl också och lämnade Claras påse jag råkade få med mig:P Jag trodde de va kläderna Tilian fick för de låg i likadana paket:P

Här är bilden på Tilian i sin stiliga outfit från Clara:D Kläder från Kappahl

Uppsala sön

0 Läs mer >>
På Lördagen fick Maja & jag skjuts in till stan av mamma och Roger. Jag & Tilian gick ner på stan och mötte Claris:D Fia o hennes lilla Julia skulle också ha vart med, men hon glömde bort de tråkigt nog. Vi gick förbi Julias jobb och upptäckte att hon jobbade så vi satte oss där hela kvällen. När man ses så sällan finns de så mycke man vill fråga och prata om, hade kunnat sitta där hela natten kändes de som men jag o Maja skulle hyra film. Tyvärr hann ju Kvarnen stänga bara en kvart vi kom dit så de blev en kväll med youtube klipp istället:P
Tilian fick en stilig outfit av Clara som jag har kort på men mobilen laddar så bilder kommer senare, Tack Clara!





Uppsala lör

0 Läs mer >>
I Torsdags kväll skjutsade Tom mig & Tilian till mamma. På fredagen gick Maja & jag ut på en promenad med Tilian o Frasse ner till sjön. Vi såg ett par nybyggda hus längs med vägen, stooora hus, och jäklar va snygga! Hade de varit Stockholm och med den sjöutsikten hade priset legat på minst 9 miljoner.. Så vill man bo i sthlm är de bara att glömma:/
På kvällen sen så grillade Roger och sen spelade vi kort allihop, jag tror att jag vann..? :S

 





Björklinge

1 Läs mer >>
Idag målade jag om våra hyllor i köket :)

Före


Efter


Målat hyllor

0 Läs mer >>
Igår kom Svetlana hit och fikade lite, myste med Tilian och uppdaterade mig lite om jobbet:) Jag blev jättesugen på att åka och jobba! Tilian fick söt liten body av henne, tack så mycke!





Svetlana på besök

0 Läs mer >>

Den utlovade filmen

0 Läs mer >>
Har varit huvudsyssla i helgen. Med lite gym, promenad och Calle på besök. Nu väntar jag och Tilian på att Tom ska komma hem och om inte så lång stund ska vi på babysim:)


Tilian med favoritninen som han fick av Kicki o Sanna


Städa rensa slänga sä...

0 Läs mer >>
Jag har lyckats:D Nu vet jag hur man ska få Tilian att börja skratta högt! Han är superkittlig under armarna! De var när han skulle bada idag som jag skulle göra rent under armarna innan jag stoppade i honom och då fick han världens skrattanfall. De va så kul att se. Min älskling!

O nu pratar han för fullt igen<3 gooowgooow äää ooo ggg göööööö:P

Ska fixa en film o lägga upp senare..

Bebis skratt

0 Läs mer >>

"3 chipspåsar"

0 Läs mer >>
Jag gav Tom ett filmat fallskärmshopp när han fyllde år förra året och i Söndags så var de äntligen dags:)











Hoppa fallskärm

0 Läs mer >>
Idag blev Tilian 4 månader<3 Han har testat mosad banan, mango, blåbär med stor framgång. Potatis och majs som vi testade idag var inte lika gott, men de luktade inge vidare heller.. Mosar egen potatis nästa gång. Som jag sagt tidigare älskar han att öva på att stå och sitta, får han inte de kan han bli jätteledsen. Ligger han på magen börjar han gråta direkt, men ibland låter jag han göra de bara för att han ska lära sig krypa. Han har kommit till de stadie då han sätter fötterna i marken och putar rumpan rakt upp i luften och drar knäna in mot magen. Skulle han bara göra de samtidigt som han står på armarna så skulle han vara startklar haha. Sitta gör han med stöd, finns inte en chans att han skulle kunna göra de utan än.. Men stå kan han göra medan man håller honom i händerna. Vända sig har han gjort några gånger. Han pratar inte längre, de blir något ljud ibland bara. Mormor lugnade mig med att när dom lärt sig något nytt kan de försvinna ett litet tag.

Vi va på första babysimmet idag. De va jättemysigt! De var en kortare lektion för att vänja bebisarna vid vatten och prova olika sätt att hålla i.. Han var lugn och glad, mot slutet fick han ett litet sprattel ryck som såg rätt kul ut:D

Bloggar lite senare om vad Tom gjorde i Söndags.. Nu ska jag mysa med mina älsklingar!
 

Tilian 4 månader

3 Läs mer >>
Klistrar in min fb status

De är sjukt vad olika åsikter kan skilja sig åt! (Ur en mammas synvinkel) De kan vara fel o ge sitt barn ersättning, (vilket jag fått erfara som vägrar amma offentligt) och barnmat ska inte köpas på burk för att de är giftigt och innehåller för mycke socker.. utan man ska laga och mosa själv.. men samtidigt finns en grupp som tycker de är helt ok att både dricka och röka under och direkt efter graviditeten?


Den ena gruppen ger alltså inte sina barn burkmat pga av sockret.. Den andra dricker flera glas vin på lokala puben en måndagskväll samtidigt som dom ammar sin bebis i famnen.
Den förstnämda gruppen är med högsta trolighet väääldigt mån om sina barn och sina barns hälsa. De gäller att allt ska vara giftfritt, leksaker, kläder, nappar, flaskor mat osv. Medans den sistnämnda gruppen tycker de är helt ok att röka cigaretter med 4000 gifter, för de skadar ju inte barnet.. Eller?

Var och varannan människa vet väl om att varken rökning eller alkohol har någon positiv inverkan på hälsan?
Jag ska berätta en hemlighet....

INTE PÅ BEBISAR HELLER!


Alla har ju som välkänt rätt till en alldeles egen och unik åsikt.. men jag tycker de är stört att man kan bli ovän med sin äldsta vän över detta.. Hon tar min åsikt som ett personangrepp och inte som något jag tycker helt allmänt..

Vi hade en diskussion och jag ställde en motfråga som löd:
Vad älskar du mest? Cigg eller dina barn..

Vad svarar alla föräldrar på denna fråga? Mm just de.. Då har man ju också svaret att sitt barns hälsa är viktigare än att man ska stilla ett begär som cigarett industrin tillverkat. Utan cigg-ingen abstinens-ingen irritation-mer pengar-friskare barn. Men hon tog de helt fel och tycker att jag ifrågasatt hennes kärlek till sina barn. Vilket INTE var min poäng i de hela. Jag vet att hon älskar sina barn över allt annat!

Jag skulle inte ens ta upp de här om de inte var för att jag växte upp med att både mamma o pappa rökte inomhus och jag hatade det. Jag säger INTE att dom va dåliga föräldrar bara för de, för jag har haft den bästa uppväxten man kan ha i övrigt! Jag älskar allt dom har gjort för mig, all kärlek dom gav mig, hur dom uppfostrat mig, värderingarna dom gett mig, allt vi hittade på alltalltallt. Men tillbaka till min åsikt..

Om de är något som oskyldiga små barn BÖR få slippa är de att tvingas andas in cigarettrök och se sina föräldrar berusade!







Definationen av gift?...

0 Läs mer >>
Jahapp, då var de ingen idé att försöka hitta en begagnad matstol som den jag fastnade för, eftersom den tydligen återkallats..

men..

jag har hittat en ny favorit..

men..

den kostar 2400:-

utan bygel.. :(

skulle alltså kunna köpa minst 18 ikea stolar för samma pris...

Jakten på barnmatstol...

0 Läs mer >>
Jag var egentligen på väg i säng men :O

Jag tappade hakan när jag läste detta http://www.aftonbladet.se/wendela/article12984002.ab.. Hur kan hon tycka att bartendern har diskriminerat henne? Situationen var som sådan att kvinnan artikeln handlar om gick ut med sin vännina på hotell Rival och med sig hade hon sin son. Hon beställde ett glas vin och började amma samtidigt som hon drack. När hennes kompis lite senare skulle köpa varsitt nytt varsitt glas blev hon nekad pga av att bartendern sett att mamman ammade.

Meeen JAAAA! Bra gjort av bartendern säger jag! Jag skulle gjort exakt samma sak själv. Alla vet väl att man inte ska dricka när man ammar. Visst att man kan ta ett glas och "endast en obetydlig liten mängd går ut i bröstmjölken" men jag tror inte direkt att bartendern gått in på Livsmedelsverket och kollat det.. Alltså handlade han med sitt sunda förnuft och moraliska tänkande. Jag skulle tycka de kändes bisarrt om han låtit henne beställa mer. Hela situationen låter som tagen direkt ur kanal 5:s "Ballar av stål".

Ammande mamma nekades...

0 Läs mer >>
Dom senaste dagarna har jag märkt att om Tilian får sitta eller stå så är han lugn och nöjd. Idag testade vi om han kunde stå utan att man håller i, men är lutad mot soffan och jag är beredd på att ta emot om han vinglar. De gick ju jättebra:) Känns som att han kommer kunna gå rätt tidigt. Förstår egentligen inte varför man är så hetsig på sånt, de kommer ju förr eller senare iaf och då kommer man säkert att sakna när dom var små söta och näst intill orörliga. Men de är ju bara så kul ;D

När Tom kom hem åkte vi till Sats, sen tog vi en promenad efter de. Vi gick till affären och kikade om dom hade något kul att ha till dopet. Vi har lyckats få tag i en lokal nu också som rymmer alla (tack Suz & Ole) så nu är de god tid att skicka ut inbjudningarna innan folk har hunnit planera annat.

Min lilla älsklings pluttiplutt<3


Min lilla kille

2 Läs mer >>
Har ägnat mycke tid idag åt att söka rätt på en barnmatstol som passar in i köket, är säker o inte för dyr. Den enda som föll mig i smaken när jag googlade bilder var tyvärr ikea 2009 :/ Ska man köpa Brio eller Babybjörn går de på 1900 medans ikea har en för 129 kr.. Hur säker är den isåfall..? Föräldrar är marknaden om man vill tjäna pengar alltså..

Här är den snygga som jag ville ha :(

Barnmatstol

0 Läs mer >>
Tilian o jag vaknade rätt sent, han fick frukost plus lite mangopure som gick ner i magen galant. Sen kom Cathrine och Theo hit och så åkte vi till Liljeholmen och kikade runt och fikade på Waynes. Vi var upp en sväng på bvc som dom har där och vägde grabbarna på vågen dom har i sitt skötrum. Tilian väger nu 7,5 kg enligt den vågen och Theo 7,2 (!) De går fort:) När vi kom hem hade Tom slutat och vi satte oss o planerade dopet, började skriva inbjudningskorten och leta allas adresser. Sen satte jag mig o gick igenom alla hundratals fotografier vi har nu. Jag beställde ju hem ännu fler. Nu sitter en del i album, har två högar som ska ramas in.. i den ena är de bara svartvita foton och i de andra färg o sen högen som är till släkt och vänner som vill ha foton på Tilian:) Skönt att de är sorterat. Nästa steg är o köpa ramarna. Sen ska dom svartvita upp i vardagsrummet.

Nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna. Dags o mysa ner sig i sängen. Godnatt!

Tilian älskar att stå, han kan börja gråta om han inte får göra de.

Mango, Theo och dop p...

0 Läs mer >>
Lekte sjöng och myste med Tilian hela dagen och när Tom kom hem så åkte vi och tränade. Jag cyklade 15 min, tränade rygg och cyklade 15 min till.

På kvällen var Tom ivrig på att vi skulle ge Tilian ett smakprov. Han hade köpt hem 4 burkar. En mango, en blåbär, en morot och en med potatis. Egentligen hade jag tänkt o vänta till prick 4 månader och då gett honom något enligt nya BLW metoden, men som Tom sa så kan väl några dagar inte göra sån stor skillnad.. Hur som helst var det mosad banan som blev första maten. Jag ville att de skulle vara något helt naturligt som va första.. Men jag tror att den va genmanipulerad för Tilian såg ut som att de var en citron han åt.

BLW innebär att man ger barnet mat i bitar som de själva kan äta med händerna i sin egen takt och själva bestämma hur mycke de vill äta. Låter de läskigt? Här är en länk som förklarar en del. Målet är att barnet ska bli nyfiket själv på mat och minska matvägran. Jag tycker de låter bra och på nästa mammagrupp ska vi prata om den så jag antar att BVC tycker den är bra också. http://se.babycenter.com/baby/startingsolids/babyledweaning

Från att ha grimaserat och spottat ut började han faktiskt se ut att gilla de och gapa efter mer:) Tålamod;)

 

 

 

Tilians första mat

2 Läs mer >>
Hände inget speciellt.. Tråkigt väder var de ju också, så jag tog mig tid att rensa bland grejer. Fick reda på sanningen om en grej som gjorde mig riktigt ledsen också.. men men..

Tilian är ju gullig iaf:)

I måndags

0 Läs mer >>
Har inte bloggat just för att hela 144 foton knäpptes i Söndags och många är så bra och jag har inte haft möjlighet att göra detta tidskrävande inlägg.. Men nu sover mina killar och jag är pigg så nu kör vi.. Hoppas jag orkar uppdatera om mån tid och idag onsdag också. We´ll see..

Som sagt, de var en kombinerad inflyttningsfest och kalas hemma hos Putzi i Söndags. Hon bjöd på godaste maten och efterrätten. Japp, jag fick en teskeds stor smakbit av Tom. Annars har jag tänk att nästa gång de blir något sött är på dopet.. Kanske.. Lever gott utan socker, kroppen känns mycke renare och jag har heller inget vidare sötsug.. De kan komma ibland, men då finns de ju faktiskt nötter o i värsta fall mörk choklad så:)
















Putzis inflyttningsfe...

0 Läs mer >>
Planen var att vi skulle kolla på forsränningen vid 10 o allt de där men Tilian va inte glad på morgonen, så vi var inte iväg härifrån förrän halv 10. Men de gjorde inget, hade säkert inte sett något ändå så mycke folk som de var. Pappa och Maja var barnvakt. Min faster Hannah, mamma o Roger hade också varit dit en stund.

Tom o jag gick ner till stan och mötte Julia, vi började med o fika på gamla cafe Lion vid ån (tänkte inte på vad de hette nu), sen gick vi till Ekonomikum parken.. Shiiiit va med folk, visst att de alltid är grovt mycke folk men de måste ha varit rekord i år.. Vi satt där ett tag sen gick vi vidare till Triangeln och lyssnade på Dub. Där träffade vi Nattis som jag inte sett på jättelänge eftersom hon flyttat till Dominikanska republiken. Tänk att ha så mycke is i magen att man flyttar utomlands. Grymt! Efter någon timme hade vi tappat bort Julia så Tom o jag gick till Pinoccio och åt La Colina (världens grymmaste pizza). Kebab med färsk isbergsallad, tomat, rå lök och skivad fefferoni. Måste tipsa pizzerian här så dom börjar göra likadana haha.. När vi hade ätit va de så kallt ute så vi bestämde oss för att röra oss tillbaka till pappa. Va där en stund också sen åkte vi hem.. Nästa år blir vi kvar under natten så båda kan dricka. Då är Tilian så stor också så han kan vara med och kolla på forsränningen:D

Såhär mycke folk va de igår: http://www.youtube.com/watch?v=eduqftC3D08

Sista april

0 Läs mer >>
Efter fotograferingen åkte vi till Toms pappa och åt grillat, mums:) Jag började gråta glädjetårar! Tilian skrattade på riktigt när Tom blåste på hans mage! De lät såå gulligt!! De va första gången, förutom de omedvetna skrattet han gjort i sömnen sen han va ett par veckor gammal.

Vi var ju förresten dit dagen innan de också för Tom byggde en liten "trapp" åt katterna, så dom kan få vara ute. Just de.. den dagen har jag ju helt glömt bort att blogga om.. Cathrine och Theo va hit på dagen, sen åkte Tom o jag till Nacka Forum och handlade kläder till Tilian som växer så att de knakar o sen åkte vi till Torbjörn o Anki.. japp så va de:)


Tilians farfar