1 Läs mer >>
Efter profylaxkursen åkte jag och mötte Cathrine i Liljeholmen. Vi startade med lunch på Serrano, gillar verkligen deras mat, så glad att dom öppnade där. Nära och bra för lunch på jobbet:) Sen gick vi vidare till Waynes och satt där rätt länge och pratade. Cathrine har precis tagit körkort. Första försöket och inte en enda körlektion, bara sin pojkvän som lärare. Är hon inte duktig? Jag är glad för hennes skull. Ville själv hinna ta körkort innan jag skaffade barn men men..

Vid halv fyra gick vi på en kurs hos en sjukgymnast för gravida. Vi två var dom enda man såg på att vi var gravida haha, vi var nog där ganska sent. Kursen handlade om hållning och hur man ska sitta och stå för att inte få ont i ryggen osv. Tyvärr var det inte riktigt vad jag var ute efter (har ju inga problem med det) så efteråt stannade jag kvar och frågade hur jag ska bete mig på jobbet för att inte vara helt slut i benen efter ett par timmar och komma hem och gå som en pensionär.. Hon sa att de finns ingen övning som ger effekt på så kort tid och att sån träning inte direkt är vad man orkar den här sista tiden. Hon sa att jag kan testa "frieri" ställningen som hon kallade det när jag ska ner på golvet för att ta upp påsar, kartonger, ta upp sånt som folk tappat, vika och städa borden, men jag testade och då tar knät i magen.. :/ Hon sa att de finns inte mycket man kan göra om man jobbar så att man inte kan ta småpauser.. Hon tyckte de va bra att jag träffar en läkare, sen får vi se vart de leder..

För Cathrine blev de inte heller riktigt som hon hade tänkt sig, hon var ute efter ett gravidbälte eller vad man säger, men då hade informationen inte nått fram att det inte var möjligt att prova ut ett idag utan att dom skulle återkomma med det nästa vecka:(

De va härligt att träffa Cathrine igen iaf, hon skjutsade hem mig efter mötet:) Hoppas hon hittade tillbaka sen:P Tycker själv de är rätt svårt med alla vägar här i Stockholm.

Cathrine, serrano, wa...

0 Läs mer >>
Vi var uppe redan halv sju imorse för att åka iväg på den andra av våra tre profylaxkurser. Idag var det mycket mycket mer information, precis vad jag förväntat mig av dessa kurser. Idag handlade det om att föda. Vi pratade en massa om de olika faserna vid en födsel, om hur viktigt det är med avslappning och andning, gå igenom alla smärtlindringar, fick göra en övning o se en kort film:)

Profylaxkurs två

0 Läs mer >>
Idag är det vecka 33+0 (vecka 34).. Redan.. säger jag bara..?
Känns som att det är varje dag jag gör ett sånt inlägg.. Det börjar bli riktigt pirrigt nu..

Kopierar över info från blimamma.se

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

 

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

 

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.


33+0

1 Läs mer >>
Igår åkte Tom o jag till Uppsala för o se på fyverkerierna vid slottet. Tyvärr blev det inte alls som förra året då vi var vid Botaniska och hörde musiken och såg hela showen rakt underifrån, de var mäktigt! Nu var vi en bra bit ifrån..

Men men, sen åkte vi hem till pappa och fikade med mamma Roger och Maja. Pappa hade en massa saker från farmor till Tian. Så kul att hon och mormor båda två köpt Nalle Puh saker, de känns komplett:D


Den söta fleece filten som Tian fick av mormor:)

 

En Ior större än Tian från Farmor:)

 

Gulligt påslakan och örngott till Tian från farmor:)

 

Farmor har stickat ett gulligt set:)

 

.. och en kofta och vantar:)

 

De tog inte slut där haha, han fíck två linnen:)

 

.. och tvåå paar struumpor:)

 

..o sist men inte minst en Bolibompa t-shirt, hehe den blir grym med jeans:D

 

 

 

 

 

Fyverkerier

0 Läs mer >>
Åt världens frukost precis, snart åker vi till Uppsala:)

Första advent

0 Läs mer >>
När man väl fick lust att väga sig får man höra att vågen har slut på batterier.. :P

Buffelmagen

0 Läs mer >>
Om ni sett jiddra inte med Zohan så fattar ni rubriken:) Annars, se den för den är jättekul:D

Tom och jag fick en impuls att hitta på nått, och vad va bättre än en timmes discobowling om man ha ljud och ljus men inte vill vistas på krogen? Gick ju sådär för båda men kul att göra nått iaf:)


 

Disco disco good good

0 Läs mer >>
Va på Babyproffsen idag också och köpte lite mer som jag tycker saknas. Så nu flyttar jag över det till köpt kolumnen och stryker under det:) Vet att mamma hatar att jag handlar så mycke för hon tycker att de inte finns något kvar att ge i present, men jag håller inte med.. Jag tänker ju på att köpa dom lite tråkigare, mer nödvändiga och lite dyrare sakerna.. Jag vill inte gå och vänta på att kanske få en badtermometer eller en åkpåse som ska passa till vagnen till exempel. Bättre att handla de själv nu medans jag har råd:)

Ska köpas / Önskas                                                                                                                  Köpt / Fått

Babygym
Gosedjur                                                                                                                                        2 gosedjur
Sitter
Badbalja
Krämer o barnolja
Bärsele Bärsjal
Badtermometer
Blöjor
Lekmatta
Mjuka frottehandukar
Handdocka
Tvättlappar
Speldosa
Skötbord/Skötplats
Bomullsrondeller
Bomullspinnar
Leksaker
Trubbig nagelsax
Febertermometer
Nappflaska
Flaskborste
Spjälsäng
Spjälskydd
Madrass
Madrasskydd med plastad frotte
Plastad frotte till vagnen
Ett tunt täcke
1 underlakan                                                                                                                               1 underlakan
1 påslakan                                                                                                                                      1 påslakan
Mobil för sängen
Nappar
Snuttefilt
Barnvagn
Åkpåse
Skötväska
Solskydd till bilen
Bilbarnstol
Ett par mindre filtar
Kläder
Tvättservetter
Byrå
Mjuk borste
Napphållare
Hakklapp
Bitring
Nattlampa

♥Tian♥

Uppdatering på vad sk...

0 Läs mer >>
En liten bit av köket som jag velat göra länge:)

Köket

0 Läs mer >>
Tom och jag vaknade väldigt sent idag och bestämde oss för att åka och köpa tavellisterna vi vart ute efter. Egentligen var det IKEA jag sett dom på men Tom sa att dom fanns på Rusta med så vi åkte dit i hopp om att de skulle vara mindre folk. Vi hittade lite annat också, överkast och hyllor. När vi skulle till kassan blev irritationen hög.. Kön var milslång, jag snackar tjugofem meter minst, den slingrade sig tillbaka in i butiken.. De tog kanske en kvart innan vi var framme vid kassan, men då kommer en man tillbaka. Han krånglar med kassören om att han betalat en sak två gånger, folk börjar sucka bakom oss.. Efter två minuter är problemet ännu inte löst och mannen säger att han betalat arton kronor för mycket. Arton kronor.. Tom blev så irriterad att han erbjöds sig betala mannen men då sa andra kassörskan åt kassören att göra en retur bara..

Aldrig mer shopping på lönehelger..

Lönehelg

0 Läs mer >>
Grannen lyssnar på Gyllene Tider - Sommartider.. Man kanske ska ta efter?

Nu?

0 Läs mer >>
Vaknade redan vid fem och kunde inte somna om. Har precis avslutat en frukost med Tom. Får se om jag lyckas somna om en stund, kroppen skulle verkligen behöva de om jag ska klara jobba hela dagen..

Sovmorgon utan sov

0 Läs mer >>
Jag kan ju inte träffa Camilla nästa Torsdag för vårt projekt.. Jag ska ju på begravning då:(

Jag måste skaffa en liten kalender, de här håller ju inte.. dubbelbokar stup i kvarten!



Blir så trött på mig ...

0 Läs mer >>
De där med bussarna som jag skrev i inlägget innan..

Camilla ringde imorse så nu har vi preliminär bokat vårt lilla projekt nästa Torsdag:)

Jobbade 8 timmar idag, redan efter fyra- fem av dom kunde jag knappt stå längre, gjorde så sjukt ont i benen..

Shoppade lite efter jobbet. En top, en tröja, en stickad kofta, ett par rosa mjukisar och en matchande top till de.

Tom är och spelar hockey med jobbet just nu.

Hade ingen ork att laga mat så det blev pizza, :S..




Dagen i stora drag

0 Läs mer >>
Eller imorse iallafall.. "Dom" hade plogat upp all snö från vägen på trottoaren så de vart riktigt svårt att ta sig fram, väl nära busshållplatsen ser jag bussen komma och börjar springa men missar den precis! Som att inte de räckte så var bussen efter var tio minuter sen så väl framme på jobbet var jag åtta minuter sen.. :(

Bild lånad från google..

Vilken otursdag..

1 Läs mer >>

Åh blev så glad idag!! Vi har fått ny och fresh musik på jobbet:D Mycket house och RnB, I LIKE!
På kvällen spelades den här..



Riverside

0 Läs mer >>
Alltså.. Tian ligger med huvudet ner nu och jag har kännt att han legat i just den ställningen ett tag så allt ser bra ut:)
Jag berättade att knäna gör ont så jag fick tid hos deras läkare på tisdag, dum och snurrig av alla tider som jag är så bokade jag in mig där samtidigt som jag ska sitta på föräldrakurs i huset brevid... Ska maila nu om en ny tid.


Fixerad

1 Läs mer >>
Det är mörkt och kallt ute, ändå så har jag redan varit vaken i en timme..:) Gick upp och dukade fram frukost och tände ljus åt mig och Tom när hans alarm ringde. Mysigare än att de ska ringa sju gånger innan han går upp:P Nu har han åkt och jag har ytterligare någon timme på mig innan jag ska fixa mig och först åka till barnmorskan och direkt efter till jobbet. Tyvärr kunde Tom inte följa med idag till barnmorskan, för att han har ett möte på jobbet men jag fick pengar till taxi så jag slipper halka iväg till tunnelbanan (glashalt här ute usch) och frysa:)

Måste ta upp de här med mina knän med barnmorskan. Jag ska till en sjukgymnast på tisdag så vi får se om de hjälper. Jag måste ju kunna huka mig på jobbet för o kunna ta upp kassar, kartonger, vika kläder på bord och ta upp allt som folk har ner och tappar, men snart är de omöjligt eftersom de gör så j***a ont när jag böjer knäna.. Behöver jag plocka upp något från golvet knakar de i båda två:(

Jag hittar mitt namn på lite olika ställen ibland, vem kan de va? :)


Mysiga morgon

0 Läs mer >>
Har ju inte kunnat blogga nu på ett tag eftersom jag vart och träffat lite nära och kära:)

Igår var jag först och främst träffades jag och Cathrine igår i Liljeholmstorget och fikade ett par timmar på Waynes, jättetrevligt precis som sist:) Så kul att vi får våra pojkar nästan samtidigt!

Direkt efter tog jag tåget till Uppsala och träffade Clara, först åt vi varsin sallad på Cupido, mitt favoritställe! Sen gick vi och satte oss ett par timmar på Storken. Hade en hel del att prata om, de va ju så länge sen vi sågs.. busy ladies haha.. :)

På kvällen åkte jag hem till mormor och satt uppe till sent och pratade med henne och morfar. Morfar va så gulli, de var hockeymatch i ishallen där dom bor så de var en massa folk ute och härjade. Precis innan jag kom dit så sa han till mormor att han de va bäst att han gick o mötte mig så inget hände. Så gick han iväg och direkt efter kommer fram, för att jag tog en annan buss. Blev så glad men så ledsen att jag hade tagit den andra bussen, de va så gulligt av honom ju..! Mormor ringde och sa att jag va där, när morfar kom tillbaka var han glad att han iaf fick reda på hur matchen hade gått haha:)

Imorse fick jag första sparken mot revbenen, inte skönt..

Nu är jag tillbaka i Sthlm, har lagat pannkakor med Tom och nu ska vi se lite film.


Tror de här som är på stationen är en del av "Allt ljus på Uppsala"





While I was gone..

3 Läs mer >>
Jag har verkligen förälskat mig i den här modellen, men jag vet inte vilken jag tycker är snyggast..

Vilken tycker du?


Vilka är snyggast?

0 Läs mer >>
Vecka 32+0 (Vecka 33) Börjar idag, om man räknar som barnmorskan..
Nu känner jag jättetydligt hur han ligger där inne, hur stor han är och ibland kan man tillochmed känna tår och fingrar:)

Här kopierar jag över info från http://www.blimamma.se

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

 

Tian<3

 

32+0

0 Läs mer >>
Tom och jag va ner på stan och kollade på julskyltningen, jättemysigt:) Första gången jag märkt att de sitter en text i varje fönster som tillsammans bildar en kort saga:P











NK´s julskyltning

0 Läs mer >>
Senast jag träffade honom var en stund i Torsdags.. Han har varit o fiskat hela helgen med sin pappa. Själv hatar jag att fiska, dels för att jag inte har ro i kroppen att sitta still i timmar och sen för att jag inte kan ta död på en fisk..

En gädda fick han.. iiissh..

Tom är hemma igen:)

0 Läs mer >>
Dags att åka o jobba igen. Här är ett par snygga leggings vi har just nu:)

Kappahl, 299:-

Kappahl

0 Läs mer >>
Jag tycker att de är skrattretande att företag som Syoss, Tresemme, Franck Provost och Wella försöker lura till sig kunder genom att marknadsföra sina produkter som utvecklade tillsammans med frisörer, experter eller proffs och att de från början var tänkt att säljas på salong.. B***S**T..!

"Lika proffsigt och bra som de som säljs hos salongerna, men billigare" Njaee, inte om man lärt sig räkna.. En vanlig shampoo flaska kostar runt 30 kr och innehåller runt 300 ml, dessa mega flaskor med ett innehåll på 500-900 ml kostar runt 55kr.. Alltså ännu billigare än en "vanlig"! Visst billigt kan vara bra, men för att det ska vara billigt måste man också fylla ut med en massa skit.. Kvalité kostar..

Skrattretande är det också att "det vaar täänkt" att de skulle säljas hos frisörer.. Så vad gick fel på vägen??


Är du lättlurad?

0 Läs mer >>
Usch, hade så bråttom till bussen imorse att jag halkade framstupa.. Som tur var landade jag på knäna o händerna.. Tom vill köpa broddar till mig. Sexigt, haha!?

Halka

0 Läs mer >>
Haha, Mickis har precis lagt ut denna på Facebook, galet år!

Året var 2006

0 Läs mer >>
För en stund sen läste jag ett inlägg på blimamma.se av en ung gravid tjej som va upprörd över att en annan ung tjej skrivit på sin blogg om sina fördomar mot gravida tonåringar och hon hade också länkat till bloggen.. Jag gick in på den och såg att jättemånga arga mammor anklagat henne för att vara psykiskt sjuk, patetisk, omogen osv.. But hey! Hon är långt ifrån den enda som har fördomar mot gravida/mammor.. Jag kan säga att jag har också haft lite fördomar i ämnet.. De är nu som mitt synsätt ändras. En dag blir nog även hon gravid och då ändras antagligen hennes synsätt också, just nu är hon inte mer än 15-17, kanske? 

Låt mig börja med att fråga Vad hände med Sverige egentligen? Att ta kollektiv trafiken är ett bra exempel.. Vad hände med att man reser sig när en äldre person hoppar på bussen? Att man hjälper mammor med barnvagn av bussen? Pratade med en kollega som berättade om när hon var i USA så nästan slogs folk om att hjälpa henne med barnvagnen både i trappor, på bussar o tåg. De känns ganska långt ifrån vårt samhälle där dom flesta bekvämt vrider på huvudet. De här kan misstolkas.. Men på bussen mot jobbet häromdagen hoppade en gammal tant med krycka på. Vilka var det som reste sig? De var två mörkhyade killar i 30 års åldern! Tyckte de va jättegulligt. Alla svenska som har fördomar mot invandrare skulle ha sett de, för inte fan va de någon svensk som brydde sig!

Tillbaka till gravida och mammor. Jag har tidigare haft den åsikten att jag tycker de är äckligt med mammor som sitter och ammar öppet och irriterande med mammor som kör rakt på (och helst över) dom som är i vägen. Men man får en annan syn på saker när man är gravid.. Nu kan jag istället tänka att, de är väl äckligare att gå in på en toalett och mata sin bebis där folk sitter och bajsar? Den som vill käka sin lunch på toaletten kan ju skriva en kommentar.. Tycker fler gallerior ska ta efter Sickla köpcenter med amningsrum!

Och till de här med barnvagn..  För att kunna ta sig framåt i dagens Sverige där ingen bryr sig gäller det nästan att följa samma princip som att vässa armbågarna om  du ska befinna dig i Stockholm city. Tar du inte plats kommer du ingenvart.. För som sagt, vad hände i Sverige med att hjälpa dom som behöver lite mer respekt o förståelse?

Fördomar

0 Läs mer >>
Ett barn sa till sin mamma "mamma jag målade dina lakan med läppstift" rasande slog hon sitt barn medvetslös. Sen ångrade hon vad hon hade gjort och bad sitt barn att "öppna ögonen" men det var för sent. Hans lilla hjärta hade slutat slå. I sovrummet på lakanet stoddet "MAMMA.... JAG ÄLSKAR DIG". Lägg upp detta på din status i en timma för att visa att du är emot BARNMISSHANDEL!!!!


Text värd mer än en t...

0 Läs mer >>
Jag har sedan den hamnade på marknaden ääälskat Lóreals True Match foundation, men under hela den tiden har jag också haft riktiga problemområden i ansiktet. För inte så länge sen gick jag över till Cliniques Superbalanced Makeup och nu imorse när jag vaknade så kom jag att tänka på det. Hur blev min hud helt ok?
Tack vare sminket eller tack vare bebis?
Det sägs att man får sämre hår och naglar när man är gravid, något som jag absolut inte håller med om..
Mina naglar har skivat sig så länge jag kan minnas men de gör dom inte längre nu. Mitt hår har också blivit snäppet bättre, men de kan bero på att jag inte behöver färga det lika ofta nu som när jag hade mörkt hår. Min kost är ungefär den samma när det gäller grönsaker, men det kan också vara tack vare all frukt jag ser till att få i mig nu. På infomötet i vecka 7 så sa barnmorskan åt oss att äta 2 frukter om dagen.. gör jag inte det får jag nästan dåligt samvete!

Så hur kommer det sig att jag fått bättre hud? Sminket, frukten, eller en kombination? Hur som helst kommer jag i allafall att fortsätta som jag gör nu:)

Tack Tian:)


En fundering

0 Läs mer >>
Igår hade jag en del att göra men hann inte med allt, tur att jag var morgonpigg idag så att jag hann:) Bilbarnstolen får stå kvar i hallen ett tag till för jag har inte nyckeln till förrådet. Snart är de dags att börja göra iordning mig för jobbet.

To do list done

0 Läs mer >>
Gulliga värmande som passar både små pojk-och flickbebisar, på Kappahl.

Newbie

2 Läs mer >>
När jag sökte havandeskapspenning hos Försäkringskassan var det idag den 16 November jag sökte ledigt ifrån. Eftersom jag fick avslag så känns det som att de är idag det börjar, min utmaning på hur mycke längre jag klarar av att jobba. Jag tycker att än så länge går det bra! Jag får bra stöd på jobbet, till exempel så är lagerdagen då vi lyfter tungt borttagen.
Dessutom är de skönt att jobba och röra på sig, för ofta glömmer jag bort att jag är gravid. Det är bara när smidigheten behövs eller när fötterna börjar värka som jag kommer på att -juste, jag är gravid!
När jag är hemma är jag däremot mycket mera gravid, kanske för att jag har så mycket tid att fokusera på det då. De innebär väl mest att jag känner mig väldigt stor och otymplig.. bara att sitta still i soffan är jobbigt för att de blir så svårt att andas och när jag suttit för länge blir jag stel..
Mitt mål är att klara jobba fram till jul, genom hela julrushen. Eftersom jag själv tror och enligt den vanliga räkningen, att bebis kommer den 7 Januari så skulle jag vilja ha 2 veckor på mig innan att förbereda mig så gott det går psykiskt. Jag har ett par semesterdagar kvar också som jag måste ta ut, så ska man tänka pengamässigt så ska de inte bli något större glapp i ekonomin.

Nu börjar det..

1 Läs mer >>
Kursen handlade den här gången om de första dygnen (med bebis), relationen till barnet, mamma/pappa roll, barnets behov och amningen den första tiden.
Vi fick börja med att presentera oss inför alla, berätta vart vi bor, när vi ska få barn osv. Alla där var 30+... Lite tråkigt att de är så i Stockholm. I allafall, direkt efter fick vi sätta oss i grupp och diskutera kring våra förväntningar. Kändes som ett lite dumt och påtvingat samtalsämne för varken jag eller Tom har några direkt förväntningar.. De hade inte dom vi satte oss med heller så..
För vad kan man förvänta sig egentligen? De är en bebis som är beroende av att vi tar hand om den och ger den en massa kärlek. Vi kommer inte kunna sova som nu, vi kommer bli experter på blöjbyten, den kommer behöva mat mest hela tiden, kräkas, rapa..  jaa.. Men de är väl inte förväntningar, de är ju bara så det är? För mig innebär förväntningar att jag tex tror att vår bebis kommer vara världens lugnaste och goaste. Men de blir ju som de blir och vi tar de som de kommer:)
Sen fick vi plocka varsin tecknad bild av en massa som låg utspridda på golvet och berätta varför vi tagit just den och vad den symboliserar för oss. De tog tid att gå igenom allas bilder! Många hade jättemycket att säga. Jag plockade en bild på två mammor, en som försöker med allt för att få sin bebis att sluta skrika och en som nöjd går förbi med sovande bebis i vagnen. De enda jag hade att säga om den var att jag funderar mycket på hur just vår bebis kommer vara, lugn som den på bilden eller svår att förstå sig på.. typ..
Till sist fick vi se en 20 minuters film om amning. Allt som allt tyckte jag och Tom att de var ytterst lite information för att vara en 3 timmars kurs. Men tanken är väl den att man ska få träffa andra blivande föräldrar. Jag har ändå lärt mig litegrann. Jag hade aldrig trott att man byter blöja över tio gånger per dag, eller att man kan "bli tvungen" att amma var tionde minut. Då menar jag att jag trodde att dessa två saker hände drygt 4-5 gånger per dag..

Är så trött nu så jag måste sova en stund.. Typiskt för jag har en massa att göra egentligen..

Den första kursen

1 Läs mer >>
Tom och jag ska iväg nu på vår första kurs och sen lunchar vi ihop, hemma igen runt tolv.

Profylaxkurs 1

0 Läs mer >>
Vecka 31+0 (Vecka 32) börjar idag då :) om man räknar som barnmorskan..

Kopierar över lite info från http://www.blimamma.se

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

 

Från och med nu kan alltså Tian ha Kappahls minsta kläder som då är storlek 44:) Känns rätt sjukt ändå..

Bild lånad från Blimamma.se

Vecka 31+0

0 Läs mer >>
Bloggade inte på hela dagen igår.. sorry, ni som va in för o ha något att läsa..

Tom jag och Linn var hem till Ingrid på fika igår, de är deras släkting alltså. Hon är så söt Ingrid, hon skulle tända ljus på bordet och fick det inte att funka riktigt så hon var tvungen att blåsa ut tändstickan, men de gick inte, så hon skakade den, men de gick inte, hon blåste, men de gick inte, skaka, icke picke, sen tog hon i och blåste till ordentligt och då äntligen slocknade den. Vi hann nog alla tre bli handlingsfärdiga på om hon hade blivit tvungen o släppa stickan..! När faran var över och Ingrid gick ut i köket för att hämta kaffe kom de där skrattet. Det dära skrattet som inte får komma.. Linn fnissar men försöker dämpa det, Tom håller andan och ögonen tåras, jag sitter och biter mig i kinden med händerna för ögonen. Men när jag hör Linns ohjälpliga fniss så höll de inte längre. Alla tre började skratta! De där skrattet som inte går över, de kändes hemskt när Ingrid kom tillbaka in i rummet och där sitter vi och skrattar som galningar utan anledning. Hoppas innerligt att hon inte tog illa upp!
Vidare hade hon bakat jättegod äppelkaka och hon gav Tom eller ja oss, eller snarare Tian en present, hon hade sett Newbie dräkten från Kappahl i en tidning och klippt ut den, den ville hon att vi skulle köpa till honom:) Vilket sammanträffande att jag redan köpt den:D Den är ju för söt och vi har haft så mååånga kunder som frågat efter den! Vi får hitta något annat fint åt honom:)
När vi skulle åka vidare fick vi med oss hemlagad lingonsylt och recept på raggmunk som Tom har velat ha, så vi åt faktiskt raggmunk och stekt fläsk till middag, blev jättegott!

Vi åkte till Toms pappa en liten stund eftersom de var fars dag, jag tyckte Tom skulle måla en teckning för skojjs skull men de blev tyvärr inte så..

Igår morse gjorde jag däremot frukost till oss och ställde fram en liten teckning eller snarare ett meddelande vid Toms stol, han tyckte jag va söt(a)

Var tvungen att göra den lite mörkare för att texten ska synas, och mörkare blev då också två smörfläckar (hur dom nu hamnade där)..


Dåligt av mig

0 Läs mer >>
Har bytt låt nu här på bloggen till en lite lugnare.. Kanske lite uttjatad nu men jag har precis börjat gilla den:P Ska byta lite oftare..

Empire state of mind

1 Läs mer >>
Är så trött nu men vill ändå skriva att Tom och jag haft en jättemysig o trevlig dag tillsammans med våra familjer. Vi spelade bowling i Gullmars. Toms pappa vann överlägset (som vanligt). Själv så började jag fint med att sätta första klotet i rännen men direkt efter lyckades jag med en spärr. Den turen höll inte i sig länge o jag hamnade tyvärr på näst sista plats.. Min syster va snäll och tog sista platsen:P Efter åkte vi till Sickla och åt på Texas Burger Co. Om man tror man ätit goda hamburgare så har man inte det förräns man ätit där kan jag säga, deras hamburgare är oslagbara..

Allt som så var det jättekul att ha den här familjeträffen! De skulle kännas lite konstigt om första mötet var på Tians dop eller liknande. Synd bara att pappa inte kunde vara med. Men det beror ju på att min gammelmormor har gått bort och han vart tvungen att ta hand om hennes saker den här helgen.

Familjeträff

0 Läs mer >>
Vi hade en massa massa kunder idag, superkul! Gillar när de blir lite lätt kaotiskt på jobbet hehe, man får någon slags adrenalinkick av det.

Tom spelar hockey med jobbet, turneringen har dragit igång nu. Själv sitter jag här, har precis bakat scones och ska titta på Lyxfällan nu.

Scones

2 Läs mer >>
25% på hela köpet om du är eller blir medlem.

Halva rea priset

De första kunderna får dessutom en gåva, skynda skynda;)

Klubbdag på Kappahl

0 Läs mer >>

Kvällsmys

0 Läs mer >>
Hampton Republic 27, 499:- på Kappahl

Fars dag tips

0 Läs mer >>
Har precis kommit hem ifrån Sats. De tog verkligen emot att åka dit idag men är glad nu att jag gjorde det. En halvtimmes cykling blev det, bättre än inget:)

Kvällsträning

0 Läs mer >>
SVT har ryckt upp sig. I like:D Både genom Ana Gina Show och Ung och bortskämd!

http://svtplay.se/t/144214/premiar__ung_och_bortskamd

Ung och bortskämd

0 Läs mer >>
Julia och jag slängde ihop denna enkla blandning förra året och de blev så bra att jag har fortsatt göra den när jag vill ha god mat klar snabbt.

Räkor
Capelli fullkornsdinkel
Wokgrönsaker
Brocolli
Kokosmjölk

Bara stek räkorna, blanda i wok grönsaker o brocolli. När allt är klart så sänk värmen och häll på kokosmjölken och låt de stå så en stund. Jag serverar med bulgur eller pasta, men ris skulle också funka.




Middagstips

0 Läs mer >>
Enligt barnmorskan så börjar vecka 31 idag. 68 dagar kvar alltså:)
Men enligt den vanliga räkningen börjar vecka 33 på fredag.. Jag har i allafall ändrat BF nu på www.blimamma.se men här på min blogg får den vanliga (den jag tror på) vara kvar.

V.30+0

0 Läs mer >>

-

.

0 Läs mer >>
Usch, har svårt att röra mig.. Axlarna är spända och knäna stela.. Eftersom jag inte kan böja mig framåt helt så gör jag ca 500 knäböj om dagen på jobbet.. De ska städas på bord, plockas upp plagg från golvet, man tappar saker, man ska ta upp påsar och kartonger.. De har resulterat i att mina knän börjat "knäckas" nu när jag böjer dom.. Önskar vi hade ett badkar nu.. Vi plockade bort vårt för att få större plats i badrummet, men just nu ångrar jag de:/

Längtar efter den dagen vi har villa med ett stort härligt badrum!

Stel

0 Läs mer >>
Att den är större än vi trott känns bara bra nu.. Den sträcker sig från vägg till vägg som ni ser på bilderna här nere.. Men som sagt möblerar vi om så blir de fint:) Att vi fick fel färg är fortfarande irriterande.. DOCK har jag tagit kontakt med dom och dom rättar till felet. Vi får en ny soffa om 6-8 veckor. Den kostade ju trots allt en del..


För ljus som ni ser..


..och så stor att den går in under hyllan..

Soffan

1 Läs mer >>
1. REDBULL
2. Sushi
3. Aloe Vera gel

Man vill alltid ha de man inte kan få extra mycket, eller hur?

Saknar mest att äta o...

1 Läs mer >>
Vet inte riktigt hur de kommer sig men Tom och jag ääälskar Jersey Shore.. Varje söndag sitter vi bänkade framför tv:n och följer intrigerna!

Om en halvtimme börjar ett dubbelavsnitt, lite senare än vanligt pga EMA :D


Vårt favoritprogram

0 Läs mer >>
De verkar som att de börjar bli trångt för lillkillen i magen, han rör sig mindre och rörelserna verkar vara för att sträcka på benen. Alldeles nyss kunde jag känna att de hoppade till i magen med jämna mellanrum, troligtvis hicka:)

Bebis hicka

0 Läs mer >>
Har redan jobbat fyra dagar, jobbar bara en dag till så är jag ledig i en dag. Sen ett par dagar till o sen är de helg:) Hängde ni med? :P Lördag ser jag fram emot, då ska Toms o min familj träffas och spela bowling:)
Nu sitter jag här och väntar på att zucchinilasagnen ska bli klar, under tiden roar jag mig med historier på den här sidan http://www.intealltid.se/

Helgen gick fort..

0 Läs mer >>
1. Ok, I admit.. Festa!
2. Träna normalt
3. Måla med oljefärg


Vad jag saknar mest a...

0 Läs mer >>
Usch, jag surade hela gårdagskvällen.. Hela mitt tänk kring färg, komposition och balans i vardagsrummet krossades av den ljusa färgen och storleken på soffan.. Allt som skulle bindas samman av soffan blev istället ett enda stort virrvarr där inget längre passade ihop. Dessutom är den så stor att den täcker ena halvan av rummet så hyllorna vi satt upp i ett snyggt mönster krockar med soffan.. Men jag kom fram till hur vi ska göra om i rummet så de blir snyggt. De enda vi behöver köpa är en stor mörkbrun matta. Den nyköpta vi har just nu passar också att ha i sovrummet. Bilder på hur de ser ut nu kommer senare för just nu kan jag inte skicka över bilderna. Tyvärr kan vi inte göra om förrän tidigast tisdag, vi böhöver en betongborr och lite sånt..

Jag vill ha allt klart nuu..

Färg komposition

1 Läs mer >>
Soffan har kommit och jag fullständigt hatar den! Färgen är fel, denna är så långt från min smak att jag omöjligt valt denna i butiken! Skitförbannad är jag. Jag kunde lika gärna ha eldat upp pengarna för någon ångerrätt lär man ju knappast ha och denna kommer inte få stanna länge. I hate it!

Så besviken

0 Läs mer >>
Mitt ögonmått hinner inte riktigt med min mages tillväxt.. Jag tror fortfarande jag kan ha small, jag tror fortfarande jag kommer förbi folk, jag tror fortfarande jag kan gå mellan trånga utrymmen.. Men nej nej..
Har börjat sakna min kropp, att vara lätt och smidig, kunna ha tajta snygga trendiga kläder.. Skulle aldrig tillåta mig bli så här stor om de inte va för graviditet..

V. 9


V.30

Storleksblind

0 Läs mer >>
Fars dag är inte förrän den 14 November, men det är ju alltid bra att vara ute i god tid!
Vårt nya märke Hampton har otroligt snygga plagg som kanske passar pappsen där hemma?


Hampton Republic 27

0 Läs mer >>
Min barndomsvän Sanna är ju gravid igen:) Vi smsade för en stund sen om att läkaren tror hon fått graviddiabetes. Hon svimmar och är trött fastän hon äter bra:/ Låter hemskt, tänk att behöva ta sprutor på sig själv..
Vi hade två tjejer i klassen med diabetes när vi va små. Visserligen klarade dom de hur fint som helst och man tyckte nästan de va coolt att ha diabetes..
Men jag hoppas hon får svar snart för fram tills dess så kan hon inte bli sjukskriven. Tänk om hon svimmar på väg till jobbet? Jag menar, Stockholmare verkar inte vara de snabbaste på att agera.. (Syftar då på de tester som gjorts och visats i media)..

Gravidbesvär

2 Läs mer >>
Har försökt att inte färga håret så mycket nu under graviditeten eftersom man läser lite varstans att de kan vara skadligt för bebisen. Men nu behövdes de verkligen.. Som tur är så använder jag en slinghätta när jag färgar, så de starka ämnena kommer inte i kontakt med hårbotten lika mycket som vid en vanlig färgning. Andra förnekar att färgning skulle göra någon skada.. Men om man tänker på hur lätt huden absorberar annat, till exempel hudlotion, så är det väl lätt att förstå att de starka ämnena tas upp och sprids i kroppen?
Dessutom finns de tydligen statistik på att frisörer har större risk att föda barn med missbildningar..

Nya slingor

2 Läs mer >>
De här va tänkt att vara ett inlägg om att jag äntligen lyckats köpa en komplett förpackning och färgat mitt hår men min pappa ringde nyss.. Min gammelmormor har dött.. 96 år gammal.. Hennes stora mål var att klara av att bli 100 år.. Hon var en humor tant, hon kunde slänga ur sig de mesta och man kunde knappt tro hon var så gammal.. Känns extra sorgligt också för att hon var den sista av sin generation i min släkt.. Hade vart kul att ha en bild på henne, farmor, pappa, mig o Tian.. :`(

Vila i frid Hilda Bergman

Hilda Bergman

1 Läs mer >>
Har nyss kommit hem från barnmorskan. Allt såg bra ut, blodtryck, sockervärde, hjärtljud osv. Jag börjar sakta men säkert tro på deras BF den 17 Januari för han växer i jämn takt med mitten av kurvan. En liten mirakelbebis alltså:) Sen så tycker jag att de bara är bra om han föds så långt ifrån jul o nyår de bara går..

Alltså 29+1 idag (vecka 30) 10 veckor kvar:)



Nedräkningen har börj...

0 Läs mer >>
Hittade något väldigt intressant här

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/sofismode/article7831622.ab





Spray-på-kläder

1 Läs mer >>
Så lyckat, har ju tid hos barnmorskan klockan tio men får inte en blund. Har försökt somna nu i ett par timmar o de här är sista chansen för o göra mig trött.. Annars får jag väl helt enkelt vara vaken.. :/

Kan inte sova..

0 Läs mer >>
Paketet från Dodde.se kom idag. De var så stort att jag inte trodde jag skulle få ut det till bilen..! Vad som fanns i har jag redan avslöjat i ett tidigare inlägg.. Att vi ska få soffan levererad snart har jag också redan skrivit. Nu vet vi att den kommer på fredag, så vi har ägnat kvällen åt att göra plats för den.

Tom fular sig:)


Ett stort paket

1 Läs mer >>

Man kan nästan tro att Kicki har varit här för blomman jag fick passar in perfekt:)

Flower power

0 Läs mer >>
Såg att Tom köpt Stimorol shift o va tvungen o testa ett för o se om de funka.. och ja, efter bara två minuter förvandlades mitt apelsin tuggummi till ett med mintsmak. Spottade ut de rätt snabbt ändå, känns som denna kemikalie uppfinning inte är någe vidare bra att stoppa i munnen..

Stimorol shift

0 Läs mer >>
Det är lite halvsvårt att veta vad man ska köpa när man väntar en bebis, så här är min lista:)

Ska köpas                                                                                                                                             Köpt

Babygym
Fler gosedjur                                                                                                                                   2 gosedjur
Sitter
Badbalja
Krämer o barnolja
Bärsele
Badtermometer
Blöjor
Lekmatta
Mjuka frottehandukar
Handdocka
Tvättlappar
Speldosa
Skötbord/Skötplats
Bomullsrondeller
Bomullspinnar
Leksaker
Trubbig nagelsax
Febertermometer
Nappflaska
Flaskborste
Spjälsäng
Spjälskydd
Madrass
Madrasskydd med plastad frotte
Ett tunt täcke
1 underlakan                                                                                                                               1 underlakan
1 påslakan                                                                                                                                      1 påslakan
Mobil för sängen
Nappar
Snuttefilt
Barnvagn
Åkpåse
Skötväska
Solskydd till bilen
Bilbarnstol
Ett par mindre filtar
Kläder
Tvättservetter
Tvättlappar
Byrå
Mjuk borste
Napphållare
Hakklapp
Bitring
Nattlampa

♥Tian♥

Vad ska man köpa?

0 Läs mer >>
De är ju bara för härligt att gå in i köket:)  Känner mig lite som en guldfisk idag.. Åh, titta till mig!
dumdidumdidoo.. Åh, titta till mig!



 


Happy face

2 Läs mer >>
Idag har jag och Tom alltså varit tillsammans i ett o ett halvt år och jag älskar varje dag med honom! Lite tråkigt så är han på hockey nu med sin pappa, men se vad jag hittade när jag kom hem:D

Först denna lapp, så la jag märke till pilen och vände mig om...

 

O fick se dom här stora vackra rosorna! Ååh.. :)




1 och 1/2 år av kärle...

0 Läs mer >>
Igår var jag iväg till Uppsala och Björklinge för o fira min bror och min kusin som båda fyller 20:) Till min bror köpte jag två SF presentkort så att han o tjejen kan gå o se nån bra film och min kusin fick en fotokub. Till och med jag fick present:D Av min moster, en blomma i jättesnygg kruka (den matchar perfekt i köket) och två nitlotter som jag sa:P MEN.. nu till historien..

När jag skulle åka hem igår så böjde jag mig för att plocka upp blomman som stod på golvet i vardagsrummet. Kvar på golvet ser jag den skrapade trisslotten och funderar för mig själv om jag ska bemöda mig plocka upp den.. Vilket jag gör och håller på o tappa balansen framåt. Min låtsaspappa Roger låter chockad och frågar högt -Vad gör du? Jag svarade helt oskyldigt -Jag skulle bara plocka upp den här o viftar med lotten.. Sen åkte den ner i fickan av någon anledning..
Idag på busshållplatsen skulle jag rensa fickorna och tar upp lotten. Ska precis till o slänga den då jag får för mig o kolla en sista gång.. O vem har missat och läsa vad som står i mitten på lotten, om inte jag? Så fick jag skrapa gånger rutan och de blev ju 50 kr trots allt:D

Undra hur många vinstlotter som slängs?

Ser du vad jag ser?