0 Läs mer >>







Badväder

1 Läs mer >>
Hej hej allihopa! Jag, mamma och pappa är på farfars landställe som vi har fått låna:) Jag hoppas vädret fortsätter vara så fint som de var idag för då får jag bada massor. Mamma ska lägga upp lite bilder från idag. Men tyvärr finns de inga på när vi åkte båt till en ö och badade. De var första gången jag åkte båt och de va så spännande att jag satt tyst och still hela vägen. Jag har fått en jättefin flytväst också med visselpipa. Jag har bara inte kommit på hur den fungerar än:P Men ni får iallafall se när jag badar i barnpoolen på altanen:D
Hoppas ni med har en bra sommar, hej då!

Hälsning från Tilian

0 Läs mer >>
Förra veckan åkte vi till min farmor som bor i närheten av Sollefteå. Min pappa och faster åkte dit samtidigt som oss, vilket var jättekul. Vi satt och spelade om kvällarna, shoppade, grillade, sköt pilbåge, kastade pil, killarna fiskade flera gånger. Tom fick fyra gäddor. Tilian fick tonvis med presenter av Hannah Inger o farmor, fotar de när vi är hemma sen igen. Vi funderar på att åka upp i vinter igen, åka lite snöskoter:)







Norrland

0 Läs mer >>
Röd som man är tänkte jag passa på att blogga lite. Ser att jag haft mina trogna besökare varje dag trots dålig uppdatering:D
Anledning stavas semester. Vill inte egentligen göra sånt jag kan göra när jag är hemma när jag inte har något annat för mig. Men som sagt, har bränt mig lagom och bör hålla mig inne resten av dagen.

:)

Hejsan hoppsan..

0 Läs mer >>
Idag har vi packat och åkt ut en stund till Stavsnäs och Tilians farmor och bonus farfar. Vi fick god mat, riktiga mästerhamburgare och grillat kött. Tom och jag sköt lite luftgevär också, fast jag lyckades bara träffa en gång.. Dåligt. Tyvärr glömde vi kameran, men som tur var fotade både Ole och Suzanne. Men vad tiden flög iväg idag! Snart är de dags att gå o lägga sig, imorgon väntar en lång biltur!


-happyface.. (trodde Tom tog en testbild bara) :P

 

 

Stavsnäs

0 Läs mer >>

 

 

Garden at Giverny - C...

0 Läs mer >>
Pizza, öl & TV-spel.. Behöver killar nå mer? ;P

Semesterfirande

0 Läs mer >>

The Godfather

0 Läs mer >>
Tilian busade med Anki medan farfar och pappa plockade egenodlad potatis, morot, lök, timjan och sockerärter. Blir en fin middag imorgon:)







Snabbvisit hos farfar...

0 Läs mer >>

Snart så..

0 Läs mer >>
Lilla snutten, tydligen kan även ovanliga sovställningar gå i arv ^^,

Just like dad

0 Läs mer >>

 

Och med det säger jag godnatt!

 

 

Sista för ikväll

2 Läs mer >>

 



Vackra himmel

0 Läs mer >>
Mamma och Maja kom hit idag på lite lunch, Tilian blev jätteglad:D

 

 


Mormor o moster

0 Läs mer >>
Imorse var vi till BVC och träffade läkaren som skulle undersöka leder, hjärta och sånt. Allt såg jättefint ut. Hon testade om han flyttade leksaker mellan händerna och reagerar på när något tappas på golvet och de gör han ju. Men både läkaren och Anki (bvc-sköterskan) blev förvånade över hur stadig han är. Hon sa att de är först vid åtta månader man kollar om dom kan sitta. De har han ju kunnat en månad nu hihi;D Han vägde 8,88 kg och är 69,5 cm.

Nu har han somnat sittandes i mitt knä<3

BVC

1 Läs mer >>
Ikväll har jag stått och lagat 20 portioner med köttfärssås. Ingredienserna är morot, lök, krossade tomater, tomatpure, timjan, flytande margarin, nötfärs och vitlök. De både luktade och smakade jättegott, tyckte vi vuxna...

Men vad tyckte Tilian..?





Lilla gulleponken.. Han är iaf inte otacksam, han lyckas ju klämma fram ett mmm:)


Köttfärssås med pasta

0 Läs mer >>
Ja, någon rubrik var jag tvungen att hitta på för att inte skriva övningskörning igen:P Men faktiskt så kan jag ju säga att jag tycker start i backe är lättare än att starta i korsningar t.ex. Jag tror att de är därför att då vet jag att de krävs mycke på gasen för o ta sig upp medans jag i korsningar är mer försiktig för att inte varva motorn och därför får motorstopp. Nästa gång SKA jag klara mig utan det!  



Start i backe

0 Läs mer >>

Bebisskratt

1 Läs mer >>




Finaste killarna i vä...

0 Läs mer >>
Cathrine och Theo kom hit igår. Hur komiskt var de inte när Tilian började gråta och fick Theo att bli rädd och börja gråta, så tröstades båda men så börjar Theo gråta och får Tilian att bli rädd och gråta? Sådär höll de på fram och tillbaka i flera minuter. Hade varit något för Youtube! När vi tillslut lyckats få i grabbarna och oss själva lite lunch gick vi till lekparken.

Lekparken

0 Läs mer >>
Linn kom hit med Torbjörn igår, så var hon med Tilian medan Tom följde med i bilen när jag övningskörde. Första biten gick jättebra. Sen fick jag två motorstopp vid rödljus och jag hakar ganska lätt upp på sånt så då tyckte jag allt gick sämre. Men men, ska tänka på att vrida på huvudet när jag tittar i speglarna. Tom kuggade på de när han körde upp:( Jag tycker de borde räcka att man tittar, känns inte bra att släppa blicken från vägen. Sen tyckte han att jag ska köra lugnare över gupp, han tappade nästan andan där i bak lät de som när jag passerade:P:P:P

När jag kört klart åkte vi och tränade. Tilian var helt själv på babysats men hade nog kul ändå. Jag tränade ben och mage o Tom tränade rygg. Sen lagade jag chivapchichi, fusilli och sallad till middag.

Lånad bid från google




Övningskörning med pa...

0 Läs mer >>


Frukostbordet imorse

0 Läs mer >>



Öva på att krypa

0 Läs mer >>

Efter att jag övningskörde förra veckan så fick Tilian en glass av Torbjörn:D

 

Tilian <3 Vaniljglass


Glass från farfar

0 Läs mer >>
Tilian Dali? Salvador Syversen Hallberg?

Lika som bär

0 Läs mer >>
Idag var Tilian snabb på att sova middag. De är bra för då kan jag lägga upp bilder som togs under tiden som datorerna krånglade:)

Börjar med dom här som är från när Maja va här o hälsade på:)








Tidig sovstund

0 Läs mer >>
Idag har jag lagat grönsakstimbaler åt Tilian. Till lunch fick han de och rivet äpple som efterrätt. De såg ut att vara favoriten efter vaniljglass:D Jag lagade en tidig middag, fläskotletter med klyftpotatis. Sen gick vi och spelade basket på skolan som ligger en bit bort. Trodde skolan skulle vara tom men de va rätt många ändå som hängde där. Tilian jag och Tom la oss i en sån där stor korggunga som man bara behöver ta lite fart på så gungar den i evigheter. De va jättemysigt att ligga där alla tre och titta upp på himlen<3 Vi hade med oss mat till Tilian så han satt där och åt. Efter ett par timmar gick vi hem och åkte sen till Tilians farmor och lämnade micron hon fick i present. Jag fick låna en lchf bok, nästa veckas matlista ska vara recept ur den:)

Jag köpte en ny data och extern hård disk idag btw. Jag råkade pajja min lilla mini pc OCKSÅ! Helt sjukt! Därför de inte blev något inlägg igår på halvårsdagen:( Jag borde egentligen inte sitta vid en dator kanske ni förstår. Vad jag gjorde denna gång var att Firefox ville uppdatera, men de ville inte jag just då.. Vips, gick de inte att komma ut på Internet längre.

Så LÄR av mina misstag:
1. Dra Aldrig ur en USB-kabel utan att först ha tryckt på "säker borttagning av.."
2. Vill Internet uppdatera, gör det!

Grönsakstimbal

0 Läs mer >>
Hurra för vår lilla prins som blev ett halvår igår! Han har utvecklats mycke den senaste månaden! Redan vid midsommar helgen hände en hel del. Tom och jag reagerade på en massa nya saker. Borde ha bloggat om de direkt då för ni minns jag inte allt. Men jag vet åtminstone att de var då som han helt plötsligt kunde sitta utan stöd. Märkte också att han tidigt denna månad fick ett helt nytt intresse för sina leksaker. Han zoomar in på allt han kan få tag i, smakar på ALLT och flyttar de hejvilt mellan händerna. Katterna och andra djur är jättekul att titta på, han skrattar och han klappar katterna när dom är framme (ibland nyper han tag i dom, men dom gör inget). Han skrattar när jag imiterar djur speciellt hund & katt. Han visar vilja vid middagsbordet, vill han dricka sträcker han sig efter flaskan, släpper när de räcker och gapar efter mer mat. Han kommer upp på alla fyra och står och gungar fram och tillbaka. Man kan lägga honom på ena sidan av vardagsrummet med lite leksaker, 10 min senare kan han vara på andra sidan av rummet. När man ska lyfta upp honom så sträcker han upp armarna så man kan ta tag.
Jag tror att han säger hej. Han säger de hundra gånger om dagen typ och de är ju ett ord som jag o Tom använder mycke när vi pratar med honom.

Dagen: Till frukost fick Tilian havregrynsgröt med mosad banan och mjölkersättning. Sen åkte vi och tränade och då fick han leka med dom andra barnen på gymmet i barnpassningen. Sen åkte vi hem och åt lite lunch, han fick kyckling, majs potatis och morot. Vi myste lite i soffan och tittade på Emil i Lönneberga medan Tom lagade sin cykel. Sen cycklade vi ut på en cykeltur och hittade en jättebra lekplats alldeles i närheten med bad. Där stannade vi så fick Tilian gunga. Han ser så lycklig ut när han får göra de<3 Under cykelturen blev Tilian ledsen men ville inte dricka vatten så vi cyklade till affären för o köpa babydryck. Under tiden som Tom var därinne somnade Tilian i min famn så då ville jag inte sätta ner han i barnsadeln igen. Istället satte vi oss på pizzerian och åt medans han låg och sov brevid mig i soffan. Efter sin powernap cycklade vi hem, så fick han lite mera kyckling och sen så åkte vi och handlade. När vi kom hem igen var han så trött så han fick lite välling och somnade direkt. Tom och jag satte oss på balkongen tände ljus och spelade ett frågespel. Han gjorde popcorn också men dom började bokstavligen brinna i micron så de blev inga:P


Tilians halvårsdag<3

1 Läs mer >>
Idag vaknade jag redan vid kvart i sex och helt klarvaken. Både innan Tom & Tilian:) Gick iofs och la mig direkt när vi kom hem igår för jag va så trött. Vi firade alla som fyllt år -Suzanne Linn & Mattias, med middag på Arizona. Jag åt en kycklingsallad och Tom en pizza med valnötter och honung(!) De var faktiskt gott. Tilian var lugn och snäll som vanligt, han älskar när de är mycke folk.

Tilian tittade på mig allvarligt imorse och sa högt och ljudligt sitt första DADA:D De var så sött! Han har utvecklats mycke denna månad men de måste jag spara till inlägget imorgon då han blir 6 månader. MEN MÅSTE BARA säga att han tog sitt första krypsteg alldeles nyss också!! ^^,

Vi har varit hela dagen på stan med Sanna, Linnea och Liam (ja, vi är vänner igen:D). Första gången jag träffar lilla söta Liam, jätteblå ögon har han och är jättelik sin mamma. Vi var lite överallt men målet var Wasaparken och där var vi en stund. Linnea sprang omkring och lekte i lekplatsen och Tilian gungade:) Vid halv fem var hon så trött men skulle inte ligga i vagnen med lillebror så tillslut satt hon sovandes haha<3









Wasaparken

0 Läs mer >>
Härligt när man snubblar över bilder och texter som man hade velat skapa själv.. Här är en bild lånad från Kissie´s blogg. Nu menar jag inte just de som står, -utan tanken bakom, att folk hittar alltid något att klaga på.. Ta bara sommarvädret som exempel. Antingen är de för dåligt väder eller för varmt. De duger aldrig..

Duger något någonsin?

0 Läs mer >>
Åh, jag önskar jag kunde lägga upp en bild jag tog med kameran på Tilian idag.. Han hade blåbärs mustash och såg ut som en blandning av Leif "Loket" Olsson och Salvador Dali :D
Övningskörde idag i samma område som sist med start hemifrån, fick testa att köra i korsning där ljusen inte fungerade, starta i backe igen m.m. De gick rätt bra, jag är nöjd. Nästa gång åker nog Tom med.
Nu på kvällen hyrde vi Due date, en komedi med han "den roliga snubben" i Baksmällan. En aning förutsägbar handling men den bjuder på många skratt. Den få 7 av 10. För den är bättre än en 3 men inte riktigt ett 4:P

Due date

1 Läs mer >>
När vi var tillbaka från Jakobsberg gick Maja jag Tom o Tilian till basketplan och spelade lite. På vägen dit kom google bilen och filmade oss så om någon månad sådär ska vi gå in och kolla på den gatan;D Vi hängde där nån timme sen gick vi hem och gjorde grekisk sallad. Jag höll ju precis på med ett inlägg om veckans matlista när datan krashade, de enda som saknades var en bild, så jag har tagit en ny med mobilen och publicerat inlägget men de hamnade (helt rätt) nedanför datakrash inlägget...

Basket

0 Läs mer >>
WOHO! Jag har åkt kollektivt, med barnvagn! Först buss sen pendeltåg mot Jakobsberg för att äta lunch med Alice:D De blev en god spansk kycklinggryta på en resturang ute på torget där, minns tyvärr inte vad den hette. Flera av mina kollegor jag jobbade med när jag gick på mammaledighet har bytt till den butiken eftersom de är mycke närmre för dom. Som jag sagt tidigare kommer de kännas tomt och konstigt att åka och jobba i Liljeholmen när inte dom är där:( Men man kan ju träffas ändå! Ska hälsa på igen när dom andra är tillbaka från semestern.


Jakobsberg

0 Läs mer >>
Övningskörde i Kärrtorp, Gubbängen, Tallkrogen, Skogskyrkogården, Bagarmossen, Gamla Enskede o sen hem igår:) De var en hel del tänkande, högerregeln, rondeller och folk. Jag var rätt nöjd med körningen.

Direkt efter jag kört åkte vi och lämnade in datorn. Mest för att försöka återskapa bilder och filmer. Jag vågar inte hoppas på att den går att laga. Eller laga går alltid sa han, men de kan kosta mer än vad en ny dator kostar.. Nästa vecka får vi se.

O direkt efter de åkte vi till Infra city och hämtade Maja som kom och hälsade på:) Skulle jättegärna lägga in bilder men jag riskerar inte att koppla kameran till den här datorn, om den är seg pga av virus.. Men jag vet inte om de ens är möjligt.. Jag hade dock ett usb minne som de låg virus i.. Tänkte om de kan bli likadant med en kamera..

Nån som vet?

Data på lagning

0 Läs mer >>
Tänk att när Internet är borta inser man hur mycke man använder det! Man blir helt handlingsförlamad utan. Dels skulle jag blogga klart igår, ladda på mobilen, kolla auktionen, kolla mailen och föra över pengar. Men va blev de utav de när datan krashade, o hur mycke kan man klara att göra utan data.. Nej, data är grymt effektivt! Tur att jag hade kvar min minipc, superseg, men bättre än ingen alls. Vi ska lämna in den andra datan idag, de är nog inte virus utan en krash för att jag drog ur usb-sladden till kameran innan den va klar. Idiotiskt gjort.. Hoppas de går att få igång datan igen men jag kom på att jag köpte på usb-minnen och sparade bilder o filmer förut så allt är inte borta:)

Hittade ett gammalt halvfärdigt kollage på datan haha..


Asus minipc

0 Läs mer >>
JA DATAN PAJJADE PRECIS SÅ JAG SKRIVER FRÅN MOBILEH.. ALLA FILMER O BILDER ÄR GONE MF GONE!!!SÅ JÄVLA ARG LEDSEN O SUR! TUR ATT MAN FRAMKALLAT LITE BILDER O FILMAT MED MOBILEN MEN MYCKE SÅ MYCKE VÄRDEFULLT PÅ TILIAN ÄR BORTA &#%¡#*!

datakrash

0 Läs mer >>
De funkade bra med förra veckans matsedel, alla rätter blev lagade. Dock lite huller om buller därför att på måndagen åt vi tacopajen från Söndagen och när de var så varmt så köpte vi potatissallad med rostbiff en dag istället. Men eftersom vi bara skriver upp fem dagar så har man lite svängrum för att man kanske äter överbliven mat eller ute någon dag:)



Vill ni se veckans ma...

0 Läs mer >>
Tilians farmor kom på middag idag och pappa Tom lagade jättegod chili con carne. Vi fick en flaska rött också, tack så mycket!


 

Middagsgäst

0 Läs mer >>
Tom hjälpte mig idag med att göra flera slingor. Det är ingen bra idé att gå till frisören när man får 212 chipspåsar i månaden och frisören tar 60 stycken.. och en halv.

Färgade håret

0 Läs mer >>
Igår spelade vi basket i de härliga vädret. Tilian satt mest på sidan av i skuggan och tittade på, men han fick prova lite också:) Gullisen verkade tycka de va spännande att känna på bollen och bäras runt på planen när mamma och pappa dribblar med andra handen och kastar i korgen. Va så kul att vi gick dit idag med, eller gick, idag åkte vi bil för vi ville inte gå en kvart i regn om de skulle börja regna:p

Basket

0 Läs mer >>
Imorse när jag vaknade tänkte jag, va skönt.. imorgon är de Fredag o då är Tom hemma. Men sicken tur att de är Fredag idag då:D

Övningskörde igår, bort till Gustavsberg. De blev en del rödljus och korsningar, bland annat en rödljuskorsning i Gustavsberg med lite lutning. Fick stanna för vägarbete också med flaggvakt. De var ju väldigt bra, för de tror jag inte jag varit med om någon gång tidigare, så jag vet inte hur jag hade reagerat om jag kört själv:)

Världens finaste vid frukostbordet imorse<3



.. bara jag som trodd...