1 Läs mer >>
Eller som Tom sa:
-En liten pojke och 3 generationer kvinnor.

Vi hade besök från Uppsala idag. Mormor o morfar, mamma, moster Kicki och kusin Sanna va här:) Tian va vaken så vi lyckades ta en massa fina bilder<3
Tack för blomman och kaninen!













Mor mormor och mormor...

1 Läs mer >>
Tilian ligger i Toms knä:)

Lilla babyz

0 Läs mer >>

Lilla babyz foot

1 Läs mer >>
Efter förlossningen kollade dom på BB mitt blodtryck ca 3 ggr om dagen för att se om de återgick till det normala.. När vi fick åka hem skickade dom med mig en remiss eftersom de fortfarande var högt. Cathrine va här i förrgår och följde med till Vårdentralen. Jag ska dit och ta blodtryck 3 ggr innan min bokade tid på Måndag.. I förrgår låg de på 145/95, vilket är högt.. Idag när jag var dit var det lägre 135/80, så de va positivt:) Få se vad de är imorgon..

Vi var till BVC idag också.. Först åkte vi till fel BVC.. De var mitt fel eftersom jag åker förbi den BVC:n påväg till jobbet och tog förgivet att de var den vi tillhörde:P Men jag hade fel, fast den vi tillhör ligger ännu närmre oss så de var ju bra. Tian fick väga sig, 3680g väger han nu:) Vid nästa tid om två veckor ska han få mäta sig.

Annat som hänt idag.. Vi har varit i Forum och shoppat lite, Tom åkte och tränade och köpte en systemkamera Canon EOS 550D, Tian har badat och fått sina naglar klippta för första gången:)

Remiss om blodtryck

0 Läs mer >>
Igår kom pappa, Hannah, Jenny Fredde och Conny hit på kvällen och fikade, Tom hade bakat Tosca kaka, pappas favorit:) Tian sov sig genom besöket som vanligt, men var vaken en liten stund efter han bytt blöja. Lillkillen fick snygga kläder, grod tofflor och en gosedjurs kanin som ser riktig ut:) Tack så mycke!









Morfar och gammelfast...

1 Läs mer >>

















Jag älskar att sova..

0 Läs mer >>
Med att få ner allt som händer här.. I lördags hade vi storbesök av Putzi Mattias Max Kevin och Camilla. Putzi bjöd på thailändsk lunch, supergott! Man kanske skulle ta och öppna den thailändska receptboken som Tom köpte?

Tilian har fått ännu fler presenter, tack så mycke! Han har t.o.m gjort sin premiärtur i barnvagnen som vi fick hjälp med att sätta ihop:)





Här får Tian en Barbapappa av Camilla & Kevin:) På Toms knä ligger ett halsband från Max, ett arv från Tians farmormor:)


Tian fick både Lundemyrsprylar och fina och mysiga kläder av Putzi:)












Ligger lite efter..

1 Läs mer >>
Nu tänkte jag sammanfatta hur jag upplevde förlossningen.. Precis som i ett tidigare inlägg fick jag värkar den 7 jan tidigt på morgonen som sedan försvann. Senare på kvällen vid 19.30 satte det igång igen och jag fattade direkt vad de var. Jag satt och klockade värkarna som kom med nästan exakt 4,5 min mellanrum och höll i sig nästan exakt 1,2 min. Redan efter 2 timmar ringde jag förlossningen och berättade hur regelbundna dom var (för ibland var dom nere på bara 3,5 min mellan) men hon sa att eftersom de bara gått två timmar så skulle jag vänta. Efter sju timmar ringde jag igen, då sa hon att jag skulle testa dusha varmt och ringa efter. Sagt och gjort tog jag en lång varm dusch och ringde sen, värkarna var kvar. Då fick jag svaret att jag skulle ta två alvedon och gå o lägga mig. Vaknade ett par timmar senare, värkarna fortsätter som tidigare, jag känner själv att de är latensfasen men känner mig inte trodd av förlossningen.. Minns att Tom och jag åkte till affären för o handla lite mat i när värkarna kom gick jag in mellan hyllorna och bara stog där tills de va över haha.
Men men, den kvällen gick jag fram och tillbaka i lägenheten och Tom satt och klockade, jag sa till när de började och slutade, och regelbundet var de fortfarande men dom blev inte ett dugg tätare. Nu hade de gått 30 timmar sen värkarna startat igen på kvällen den 7 jan. Jag ville bara gå och lägga mig men Tom ville att jag skulle ringa förlossningen. Så jag gjorde de. Hon jag pratade med i telefon fick typ en chock när jag sa att de pågått i 30 timmar och frågade om jag ville komma in på kontroll. Eftersom hon sa kontroll hade jag först inte ens tänkt ta med mig förlossningsväskan men gjorde de för säkerhets skull. Tur de.

Vi kommer in på förlossningen. Blodtrycket låg på 160/100 och jag hade 2+ i urinen. Lättare havandeskapsförgiftning fick jag höra av en läkare på bb efteråt.
Blev undersökt av en barnmorska som sa att jag var öppen 3 cm. Sen fick jag morfin så jag kunde sova. Tom fick sova i en stol, men de slutade med att han sov på golvet med en sackosäck som kudde och våra jackor som täcke :P
Klockan 10.30 kom två barnmorskor in. Då var jag öppen 4-5 cm.. Så då spräckte dom hinnan så vattnet gick. Två timmar senare var jag fortfarande bara öppen 5 cm, så dom frågade om jag ville ha värkstimulerande. Efter de ojojoj eller ajajaj rättare sagt.. Fy f*n.. De dröjde inte länge förrän jag började be om smärtstillande. Jag hade bestämt mig innan för att använda lustgas så de va de jag startade med. Önskar att jag inte hade gjort det.. Jag blev helt knäpp, som tur är höll jag tyst om de mesta för jag visste att ingen skulle förstå. Men jag hade svaren på livets alla frågor, visste hur universum va uppbyggt, hur tiden fungerar, evigheten, himmel och helvetet, hade enorma deja vu upplevelser och visste exakt vad som skulle hända, va folk skulle säga, när någon skulle komma in genom dörren osv. Helt sjukt, jag ville förklara men så fort ruset försvann så försvann också svaren på allt och då kom smärtan. De stog hela tiden mellan smärta eller hallucinationer. Jag ville inte ha något utav de. Smärtan va för outhärdlig och lustgasen för läskig. Jag började be om Epidural. I två långa timmar väntade jag på narkosläkaren. Jag trodde på riktigt att han inte skulle komma och att alla va ute efter att döda mig. Jag ville inte längre.. Till slut kom han dit och jag fick ryggbedövningen. Blev lite besviken eftersom jag hört att den tar bort all smärta, men på mig tog den kanske 30-40%. Här har jag ingen tidsuppfattning men efter någon timme iallafall säger jag till en barnmorska att den inte funkar. Först då får jag veta att man styr de själv på en knapp och då bad jag henne att trycka på den, själv va jag mitt i en värk och fattade varken ut eller in. Minns inte att de blev bättre av de heller. Minns bara att jag stog och gungade vid en gåstol för att Tilian skulle sjunka ner lite så jag kunde börja krysta. De va de smärtsammaste jag gjort.. Tom sa att jag kommer ju inte tycka något annat gör ont sen. Word. Kämpade i minst en halvtimme med de där utan resultat.

Fick då lägga mig ner och krysta i allafall och de funkade bra till en början, hon sa att jag gjorde helt rätt direkt. Sen fastnade han och i 20 min gjorde jag allt jag kunde för att krysta, men allt eftersom de inte funkade tappade jag på krafterna och sa att snart orkar jag inte längre. Då frågade hon om jag ville ha hjälp med sugklocka. I den situationen så sa jag bara ja direkt, ville bara att han skulle ut ju. Hon sa efteråt att hon hade bara dragit lätt två gånger resten gjorde jag själv. Smärtan går inte att beskriva. Men så kom han ut. Jag ser att han har färg men han är helt tyst, jag blev livrädd och sa bara snälla skrik.. Dom lugnade mig snabbt och så skrek han. Tom hade också undrat men sett att hans hand rörde sig. Så torkade dom av honom snabbt och jag fick honom på bröstet. Vilken känsla, vår egna lilla bebis, så söt och perfekt.
Tom fick klippa navelsträngen. Sen var de dags att krysta ut moderkakan, men de va lätt. Så höll barnmorskan upp  moderkakan och visade livets träd. Fick sån himla bra coaching av dom tre som förlöste mig, jag tror de var därför jag bara behövde sys med ett enda stygn.
När allt var klart fick vi in lite fika och hade en liten mysstund, sen kom dom in och mätte och vägde dom honom. 52 cm lång och 3355 gram var han. Sen blev vi förflyttade till BB-avdelningen, helt oförberedda på hur länge vi skulle bli kvar..





Tilian 2 veckor <3

0 Läs mer >>
Jag måste bara säga de att jag blir så bortskämd med presenter:) Dom här fina kläderna och sakerna har jag fått av morfar & bonus mormor och gammelmoster Li. Både morfar och gammelmoster har mått lite dåligt men jag hoppas dom snart mår bättre så jag får träffa dom:) Dessutom har mammas jobb gett mig ett presentkort, så dit ska jag och välja min första egna outfit:D Både jag och mamma älskar Newbie så där hittar jag nog nått!

Massa massa fina kläder från gammelmoster Li :)


Roliga saker från morfar och bonus mormor som jag ser fram emot att leka med :)

Tilian gästbloggar

3 Läs mer >>

Stör mig inte.. jag s...

2 Läs mer >>
Sheena! Jag vill hälsa och tacka för alla besök och fina presenter jag fått dom senaste dagarna! Vilken härlig och fin släkt jag har! Nästa gång ska jag försöka vara mer vaken;) Ses snart igen!



I fredags kom farfar och bonusfarmor och hälsade på, då fick jag dom här fina kläderna och ett marsvin som mamma och pappa döpt till Marshall:P Calle kom hit en stund också och lagade pannkakor med pappa, längtar tills jag kan äta pannkakor, de luktade såå gott:)


På lördagen kom farmor och bonusfarfar och då fick jag en massa roliga saker, plus en Tiger (Nalle Puh) som tyvärr inte kom med på bilden. I nallen stoppade bonusfarfar i 10 stycken 10:or, jag har fått mina första kontanter:) Cathrine och Jeppe kom hit en liten stund också. I Cathrines mage finns min kompis Theo som jag längtar så mycke efter!


På Söndagen kom mormor bonusmorfar moster och morbror hit och då fick jag dom här färgglada sakerna att titta på och leka med:D Mobilen har en speldosa också.. så när jag har fått mamma att sjunga blinka lilla stjärna 34 gånger i rad så kommer jag kanske låta henne skruva upp den istället;)


På Måndagen kom faster Linn och hon vet precis vad som värmer pappas hjärta.. AIK prylar! Den här söta råttan köpte hon i Thailand som hon precis kommit hem ifrån:D


På Tisdagen kom bonusfaster Sara och då fick jag dom här söta tofflorna! Jag hörde en massa planer om spännande äventyr också.. Vänta på mig, jag vill också vara stor och göra så spännande saker!


Så idag Onsdag var faster Linn här igen och hälsade på. Vi skulle ha åkt och hälsat på Ingrid men så blev de inte, istället åkte vi en snabbis till mammas jobb, min favoritaffär Kappahl, och hälsade på hennes söta arbetskollegor:)

Tian gästbloggar

13 Läs mer >>
I Söndags, den 9/1, kom äntligen våran älskade lilla Tian. Känslorna är så enorma så de går inte att beskriva hur mycket vi redan älskar honom. Vår lilla solros... Anledningen till att jag inte bloggat är för att vi fått vara var på bb tills ikväll för att behandla hans gulsot. Gullungen ville leva upp till sitt smeknamn och kom ut alldelses gyllene, eller som moster säger, Hallbergs guld:) Mer om förlossningen och vistelsen på bb kommer sen, nu vill jag bara visa upp en massa bilder på världens sötaste bebis<3









Tilian Alexander Edva...

0 Läs mer >>
Imorse vaknade jag halv åtta och fick värkar som kom var femte minut ungefär. Tio i nio kände jag att de var bäst och försöka sova en stund till.. Varför gjorde jag de för? Nu har allt slutat:(

Kom tillbaka..

1 Läs mer >>
Haha, rubriken låter lite schizo.. men om jag mår bra så gör ju Tian också det med stor sannolikhet och mår jag dåligt påverkas ju han.. Som tur är har jag inte fått något samtal från SÖS nu ikväll, vilket betyder att de inte är så farligt och att mina organ inte har påverkats av blodtrycket. Nästa vecka ska jag på koll igen hos barnmorskan. De kan ju ändras fort de där..

Man lär ju undra sen hur han har fått plats i min mage, då ska jag minnas den här bilden..

Vi mår bra:)

0 Läs mer >>
Vi var till barnmorskan idag och där såg hon att blodtrycket stigit igen och hon såg också att jag har äggvita i urinen.. vilket är symtom på havandeskapsförgiftning.. jag har dessutom lätt huvudvärk och de kan flimra till i ögonvrån då och då. Så hon ringde förlossningen och nu har vi precis kommit hem därifrån.. Jag låg kopplad till en maskin som kollade hjärtljud och sammandragningar, fick lämna urinprov, mäta blodtryck och ta blodprov. Nu väntar på att dom ringer om svaren, allt verkar bra med Tian iaf men de kan bli så att de blir nödvändigt med igångsättning. Men de har inte jag något emot, är rätt trött på att vara gravid och jag vill träffa han NU! :)

Skickade till SÖS

0 Läs mer >>
Idag är de 38+0 (vecka 39) Dessutom är de den 3 Januari, datumet som Tom o jag gissade på att han skulle komma. Verkar inte så, men vem vet:)

Kopierar över från blimamma.se

Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.

38+0

0 Läs mer >>
Mormor har stickat en jättefin kofta till Tian<3 När allt va klart så fanns de inte tillräckligt många vita knappar, meen för oss gjorde de absolut ingenting, tvärtom! Kolla va snyggt de blev med en annan knapp längst upp:D Nu är Calle här och äter middag med oss och kolla vilken supersöt mössa vi fick i julklapp! Den passar ju perfekt ihop med koftan från mormor!

De blir ju lätt kläderna har ska få ha på sig när han åker hem från sjukhuset<3










Tians hemfärds kläder

0 Läs mer >>
Igår var vi hos Ludde Ninni och lilla Wilmer. De va skönt att umgås med några som inte heller skulle dricka på nyår, deras lilla sötnos är bara 8 veckor gammal:)

Tänk att om några dagar är våran här, vår lilla Januari bebis<3 Det känns så bra att allt är fixat och klart nu, de är bara han som fattas!

Nyårsaftonen

0 Läs mer >>
Måste ju säga att året varit väldigt lugnt.. De finns väl egentligen bara 2 stora händelser:

¤ Blev gravid.
¤ Eurotrip, Sverige-Tyskland-Österrike-Italien-Grekland och tillbaka med bil.

Är säker på att 2011 blir mycke mer händelserikt:D Då är babyz här, vi har två resor vi vill göra, vi har lite aktiviteter vi vill testa och vi behöver ut och festa lite på krogen!

..Jag sa igår att jag inte hade något nyårslöfte men de har jag ju egentligen, jag vill ha min kropp tillbaka! Så mitt löfte är GI och träning:)

 

 

 

 


Kimsy Vimsy ´10