1 Läs mer >>
Kan börja med att berätta att jag övningskörde i mörker ikväll.. De var nära att jag körde på en cyklist.. När jag sökte av rondellen efter bilar hade jag inte en tanke på att även cyklister kan dyka upp (såklart). Har faktiskt aldrig sett någon i rondell tidigare, varken när jag själv eller någon annan kört, så där lärde jag mig vad sannolikhetsinlärning kan ställa till med! Körde i södra länken också, häftigt:)

Till det som jag kanske gjort för första och sista gången. Hemlagad bearneise. Uuuusch! Hela proceduren tog nära 2 timmar, (egentligen helt onödigt) eftersom resultatet endå bara smakade vinäger.. Men den skar sig iallafall INTE :)

 

 

Lära sig av misstag..

0 Läs mer >>
Just nu finns inga luckor till att blogga, om jag inte ska sitta uppe sent som nu för att göra det. Så för att få de snabbt gjort nu så radar jag helt enkelt upp vad jag sysslat med dom senaste dagarna:

Fredags: Träffade Linda och tog en 2 timmars promenad i trakterna häromkring. Ringde dagiset för att se hur det var med köplatsen och de verkade som att de inte är några problem att få en plats där så småningom.

Lördag: Åkte till Uppsala och firade min kusin Fredrik som fyllt 18 år. Tilian lekte med Jennys kanin. Jag har fått låna en rit platta, till datorn alltså. Har inte hunnit testa men ska göra de när jag får tid. Verkar grymt kul!

Söndag: Vi tog en lång härlig familjepromenad i solen. Sen delade vi upp familjen så Tom & Tilian åkte till Camilla o Kevin medans jag gick igenom och rensade i garderober och lådor. Tom fick boken Goda dagars magi!

Måndag: Tog en långpromenad. Övningskörde på kvällen. Övade på att vända i korsning och fickparkera. Svårt!

Tisdag: Vi har haft Sanna Rikard Linnea och Liam på middag. Jag lagade tacopaj och kladdkaka. Vi fick en flaska rött och Tilian en rolig blinkande och låtande leksak. Linnea och Tilian kröp runt på golvet och lekte, höll i hand och retades. Lika mysigt sällskap som alltid    


Lite bilder:

Plask plask!


Laddar inför fest..


..hos gammelkusinen:)


Mammas lilla blåbär<3


Någon somnade iallafall:P



What to do?

0 Läs mer >>
Jag hade ställt klockan imorse och hade en massa ärenden att uträtta, men efter att ha vaknat upp med migrän ställde jag in allt. Jag drog mig upp till köket för att göra lite kaffe. Min förhoppning var att huvudvärken kom från att inte ha druckit något på för länge. Men efter en halvtimme var kaffet uppe igen.. och huvudvärken blev värre. Slutade med att Tom kom hem och tog lilleman. Jag har sovit hela dagen och vaknade inte förräns vid sju. Känner mig inte helt bra än trots det..:(

Migrän

1 Läs mer >>
Clara kom hit till Stockholm igår för att sova över här och följa med mig idag på inspelningen av en ny svensk långfilm. Till middag igår gjorde vi en liten pastabuffe igår med mozarella, pesto, soltorkade tomater m.m. Tom skjutsade Tilian till faster Linn, de var första natten han sover borta så de var rätt svårt att säga hej då:( Claris och jag delade på en flaska vitt så jag var liite orolig att man inte skulle komma upp imorse, men de var inga problem. Jag skuttade upp på första alarmet. Man kan ju inte missa en dag då en dröm går i uppfyllelse heller! Vi hade sån tur för inspelnings platsen låg precis intill Toms jobb så han skjutsade oss. Vi var nästan en timme tidiga men satt på fel våning första halvtimmen. Efter att vi kommit rätt var vi lite rädda att man inte fick ha sällskap med sig men de visade sig snabbt att Clara fick vara med som statist hon med:D Inspelningen tog fyra timmar och efteråt åkte vi ner på stan och kikade i affärer och lunchade ihop innan vi skiljdes åt.

Åh, de var riktigt riktigt kul att få uppleva de här! Att få vara med och skapa historia. Även om jag inte skulle synas på filmen (inte de viktiga) så var jag där och fick känna känslan hur de skulle vara att vara skådespelare! Iiiiiiiih!!
Än så länge tänker jag inte säga vad filmen heter eller så utan de gör jag när jag ser att den är aktuell, vilket blir någon gång under nästa år!



Statist

1 Läs mer >>
Idag har vi varit i Uppsala och hälsat på min älskade mormor & morfar. Tiden flög iväg, vad som kändes som en halvtimme var tre timmar! Jag blir så glad av att se morfar sitta o leka med Tilian, jag var rädd för att han aldrig skulle kunna göra de. Men han är stark min morfar! Mormor skickade med mig en päls och en ullkappa hem. Ska se om man möjligtvis kan sy om dom lite:)




Mormor o morfar

0 Läs mer >>
Idag har vi ägnat oss åt att fixa hemma och handla lite saker som behövs. Bland annat har vi köpt en tvättkorg och barnspärrar till skåpen. Jag köpte nya skor som jag tänkt ha på Tisdag (och sen också såklart).. Hemma igen spacklade jag igen alla 16 hål i väggen efter hyllorna som vi flyttat på. De ser ut att bli ett bra resultat som kanske inte ens behöver målas över då spacklet redan är vitt:) Har sprungit en bit också.

Fixa hemma

0 Läs mer >>
Vi hade en jättetrevlig kväll tillsammans med fina lilla Nova och hennes föräldrar, och Glenn såklart! Deras labrador valp på 16 veckor. Tom provade att släppa in Mimosa vid ett tillfälle. De funkade INTE, haha! Till middag åt vi potatisgratäng med kött, klassiskt och gott:) Tilian o Nova lekte lite, men de märktes att Tilian är äldst för han tog leksaker från henne. Det var så sött först när vi hälsade och senare när vi sa hej då, då sträckte Nova ut armarna som för att krama Tilian. Så gulligt!








Dalman Emma & lilla N...

0 Läs mer >>

Skev värld

0 Läs mer >>
Linn kom hit idag för att välja bland mönster och text som jag ska måla på hennes vägg. Mitt i våra färgval ringde Torbjörn för att säga att vi inte kunde övningsköra idag för han var tvungen att stanna kvar på jobbet en stund. Krya på dig säger jag när vi ska lägga på! Haha, de kom undermedvetet för att han lät lite hes, men de var ju inte därför han ställde in:P Kimsyvimsy..

När Tom kom hem åkte vi ner på stan för jag skulle göra ett bankärende och sen åt vi middag tillsammans med Linn på Agra tandoori. Dom hade den godaste tikka masalan och naanbrödet jag ätit! Det tyckte nog Tilian med för de var de enda som fick honom att sluta gnälla därinne;P

På vägen hem stannade vi till och handlade för middagen vi ska ha imorgon och köpte lite leksaker till Tilian. Sen gick jag ut och sprang en bit och Tom stack och tränade efter det. Nu har vi precis städat och just de jag fick ett väldigt spännande uppdrag idag!






Projekt Linns vägg

0 Läs mer >>
Igår var vi på den sista lektionen för perioden. Vi var tre familjer som var där och vår simlärare tog fram en stor platt flytleksak som vi la upp bebisarna på. Tilian såg ut som en jätte bredvid 4-5 månders bebisarna som knappt kunde hålla upp huvudet, haha:P Innan vi gick hem fick Tilian sitt första diplom:D Nu blir det snart dags för babysim 2!

Sista babysimmet

0 Läs mer >>
Sara ska göra något jag funderat på att göra men inte riktigt vågar. Åka iväg och volontärarbeta i ett par månader. Hon har valt att åka till Peru och kommer ta hand om 50 barn tillsammans med en annan volontärare. 70% av befolkningen lever i extrem fattigdom i Lima, dit hon ska. Du kan följa hela hennes resa på hennes blogg http://blogg.veckorevyn.com/liveitloveit/





Middag för Sara

1 Läs mer >>

Skalet för dig som oc...

0 Läs mer >>

Tilian Office

0 Läs mer >>
Jag körde igår och förra veckan. Förra gången körde vi en sväng och så provade jag att backa runt hörn och igår körde vi bl.a. på motorväg. Rätt så läskigt men man blir snabbt fartblind.. Avslutningsvis har jag fickparkerade båda gångerna. De näärmaar sig.. :D

Övningskörningar

0 Läs mer >>

Skoj med faster och T...

0 Läs mer >>
Som ni ser finns en ny kategori Tilians första år, det är numera där det uppdateras om hans utveckling månad för månad:)


Nyhet!

0 Läs mer >>
Nu har vårt lilla hjärta börjat släppa taget när han står upp, men han står max 3 sek innan knäna böjer sig. Två små gaddar är på väg upp, så dom har vi börjat borsta. Morgongröten har bytts ut mot babymacka med leverpastej, för han kan och ska äta själv, annars vägrar han:P Det är likadant vid lunch och middag, så de blir till att laga mat i bitar. Vi gjorde hemlagade köttbullar med pasta i veckan som gick väldigt bra för honom att plocka med själv. Svårare var det igår när Tom var tvungen att rulla torsk, potatis och ärtorna till små bollar för att Tilian skulle äta.
Han jollrar med ett ord som liknar ödöö, pussar sin spegelbild, pussar mig och biter både mig och Tom på näsan. Han tular med Mimosa, trotsar när vi ska byta blöja genom att snurra runt och sätta sig till upp. Han välter ner allt han ser på golvet och har haft sönder två ljusstakar. Så nu har vi har möblerat om i vardagsrummet för att han inte ska nå vissa saker samtidigt som han fått en egen vrå. Där finns hans leksaker, mini pc, mobil, nappar, pennor och papper. Än så länge tycker han den är kul:)




Tilian 9 månader

0 Läs mer >>
Idag var vi på TV-inspelningen av Sofia Wistams version av 90-talets program kär & galen. Jag hade inga riktiga förväntningar men de var riktigt underhållande! Vad jag minns av Lotta Engbergs version var att 3 par friade på roliga sätt. Nu får vi se hur 2 par friar till varandra på ovanliga sätt och sedan får vi se dem tävla i olika grenar för att vinna ett bröllop och fina priser, allt från espressomaskin till solsemester. Jag tror att det vi såg blir avsnitt 7, men jag längtar efter att få se alla!

Stort tack till Linn & Thomas som passade lillis :D







Kär & Galen

3 Läs mer >>
Idag har varit en riktigt lugn och skön dag. De enda vi gjort var att åka en sväng för o hämta den datan som gick sönder i somras (vi bytte hårddisk) och åkt till Gallerix för att köpa en ram och passepartout till en teckning jag gjort. En teckning som tog lite tid, men som jag inte glömt bort att göra.. Tom lagade chili con carne till middag och Tilian borstade sina 2 små gryn för första gången, själv. Jag stod brevid och borstade mina egna för att visa.

Tilian hade den gosiga jackan han fick av Linn o Thomas på sig idag:)

 

Pyamas från Kappahl, 2-pack 169:-

Lugn Lördag

0 Läs mer >>
Har ni sett den här reklamen? Målaren är vår babysimlärare, haha!

Länsförsäkringar Fast...

0 Läs mer >>
Det mystiska lösenordet som låst bloggen är borta och framför er ser ni just varför det varit där. Jag ville stöka och böka lite med designen ifred.. Men jag har ju inte låtit bli att blogga för det;)








This is the new look ...

0 Läs mer >>
Nu har jag förälskat mig i en kvinnlig konstnär som arbetar med föremål istället för färg när hon gör tavlor.

Här är en favorit

Min nya lesbiska kärl...

0 Läs mer >>
A while back, at the entrance of a gym, there was a picture of a very thin and beautiful woman. The caption was "This summer, do you want to be a mermaid or a whale?"

The story goes, a woman (of clothing size unknown) answered the following way:

"Dear people, whales are always surrounded by friends (dolphins, seals, curious humans), they are sexually active and raise their children with great tenderness.
They entertain like crazy with dolphins and eat lots of prawns. They swim all day and travel to fantastic places like Patagonia, the Barents Sea or the coral reefs of Polynesia.
They sing incredibly well and sometimes even are on cds. They are impressive and dearly loved animals, which everyone defend and admires.

Mermaids do not exist.


But if they existed, they would line up to see a psychologist because of a problem of split personality: woman or fish?
They would have no sex life and could not bear children.
Yes, they would be lovely, but lonely and sad.
And, who wants a girl that smells like fish by his side?

Without a doubt, I'd rather be a whale.

At a time when the media tells us that only thin is beautiful, I prefer to eat ice cream with my kids, to have dinner with my husband, to eat and drink and have fun with my friends.

We women, we gain weight because we accumulate so much wisdom and knowledge that there isn't enough space in our heads, and it spreads all over our bodies.
We are not fat, we are greatly cultivated.
Every time I see my curves in the mirror, I tell myself: "How amazing am I ?! "

(The girl on the picture is French model Tara Lynn) Feel free to tag yourselves :)
Last comment: I'm not putting down thin people, being a thin woman myself (BMI of 22 maybe?) just saying that being large doesn't equate to being unattractive.

On Facebook

0 Läs mer >>
Imorse kom installationskillarna för att fixa fiber. Dom började högst upp i huset och man hörde dom hela tiden ute i trapphuset.. Vilket dom INTE verkade tänka på.. Tilian blev ledsen och efter att jag gett han nappen hörde jag killarna utanför härma honom fast bräkande (bää bää).

Ha Ha Ha. Kul proffsigt och moget...

När dom väl kom in till oss för att installera såg den ena vårt lilla elprojekt ute i hallen. -De där ser lite väl provisoriskt ut, säger han. Jo jag vet, men min pojkvän är elektiker och han håller på att dra om elen. -De syns inte svarar han.

:| japp..

Men visst kan man kanske se de komiska i de förstnämnda och förstå att han inte visste att Tom är elektiker och kanske tyckte att vi borde ringa en, men de va kanske lite nära gränsen..

Jaja, vi har iallafall fiber nu och ska göra allt trådlöst och de känns så bra!

Bää bää

0 Läs mer >>
Vi skulle ha gått på babysim idag men bostadsrättsföreningen hade möte. Bästa dealen! Vi får fiber och telefoni för 169 :- i månaden. Men istället för att man ska betala de så höjer dom avgiften med motsvarande och bjuder på startavgifterna :D huur bra är inte det?!


 

 

Fiber

0 Läs mer >>
I Måndags lutade sig Tilian sig fram mot mitt ansikte så jag pussade honom. Trodde de var lite av en slump, men han lutade sig fram fyra gånger till och ville ha en puss. Mitt lilla hjärta<3



Puss mamma

0 Läs mer >>
Nog kände man av att man festat kvällen innan, de händer ju inte så ofta nuförtiden:P Vi gick och segade hela dagen tills vi åkte och firade Torbjörn som egentligen fyllde den 28 Sep. Dom bjöd på tacos och Emilie & Sara slängde ihop två smarriga äppelpajer. Baltazar var lite blyg och ville vara hos Anki mest men Tilian kröp runt och lekte lite grann.

Fira Torbjörn

0 Läs mer >>
Sanna och Rikard hade en maskerad med Reggae-tema efter dopet. Linn och Thomas var barnvakt till Tilian under tiden. Dom hade köpt världens gulligaste lilla teddyjacka till Tilian, supermjuk och skön! Vi käkade lite tacos här hemma och sen skjutsade Thomas oss dit. Vi hade så himla kul, de va ett skönt gäng och bra stämning under hela kvällen. Man borde ha hemmafester lite oftare:) Linn och Thomas kom och hämtade oss efteråt också, lyx:)

Tusen tack till alla som var med och gjorde denna kväll<3

Fest med reggae tema

0 Läs mer >>
Vår gps asså... Till att börja med kan jag säga att när vi bilade ner till Grekland lät den oss köra på smala slingriga vägar uppe i bergen när de fanns en spikrak och snabb motorväg precis nedanför! Nu i Lördags var det dags för Liams dop och vi satte oss i bilen. Tom frågade mig om adressen och de enda jag visste var att kyrkan låg i Trångsund, så vi började åka ditåt. Googlade att de fanns två kyrkor i området så jag ringde och sms:ade till Sanna när vi var framme. Efter en stund fick vi veta vilken kyrka vi skulle till och jag googlade fram gatan. Gps:en sa då att vi skulle göra en U-sväng! Bort från Trångsund och mot Globen.. Vi hade 8 minuter på oss tills dopet skulle börja. Vad händer då? Vi hamnar i en bilkö samtidigt som allt känns vääldigt fel.. När vi närmar oss Skogskyrkogården fattar vi att gps:en visar helt fel och då testade jag att skriva in adressen. Gps:en visade då en till U-sväng!! Jag sms:ade att vi skulle bli lite sena och att vi skulle smyga in. Vi blev 5 minuter sena och som tur var hade dom inte startat:D

Precis som Linneas dop var de här jättefint! Malin och Nicklas framförde en egenskriven låt om Liam, jag var tvungen att tänka på annat för att inte börja gråta.. Den handlade om hur Liam kom som ett ljus i en tid av sorg då deras mycket nära släkting precis gått bort:`( Deras dotter Saga sjöng The Rose av Bette Midler. Prästen var väldigt närvarande och bra. Liam var lugn och snäll genom hela dopet tror till och med att han somnade:) Efteråt var de en mottagning i en nära lokal. Kidja hade bakat gott i flera dagar till dopet. Vi hade tagit med kameran men precis när vi skulle fota tog batteriet slut.. De va lite tråkigt men kommer de bilder på Facebook -Sanna- så lägger jag upp dom här!

Liams dop