0 Läs mer >>

AIK, hajjaru?!

0 Läs mer >>

Ny teckning på Tilian

0 Läs mer >>
Glömde bort att blogga om helgen som var. Pappa har fyllt 45 och Roger 40 år så vi åkte till Uppsala för att fira dom. Först åkte vi ner på stan och spelade bowling och åt på resturangen där. Sen åkte vi till pappa och fikade<3

Discobowling

0 Läs mer >>
Vi var på babysim igår igen:) Tilian plaskar och skrattar så de ekar i lokalen när han är i vattnet! Han dök med Tom två gånger och med mig en gång. Efteråt åkte vi till Toms pappa som fyllde år. Vi fick svamp potatis och äpplen av dom:) När Anki öppnade paketet med svamp kröp en sån där långbent spindel fram. Jag ryckte undan, men dom andra såg inte spindeln, så dom trodde jag var rädd för svamp haha! Tilian blev jätteglad och uppspelt när han busade med Sara, han visste inte vart han skulle ta vägen ett tag:D



 

3 dyk

0 Läs mer >>
I Tisdags åkte Tilian och jag till Jakobsberg och hälsade på inne på Kappahl. Resan gick galant faktiskt. När vi kom dit gick Alice och jag lunchade på en grekisk resturang. Sen följde vi med tillbaka till butiken och köpte ett par jeans till Tilian. Träffade Emma också som jag inte sett sen middagen i December förra året. De va jättehärligt att träffa dom igen! Resan hem gick inte riktigt som jag hade tänkt haha. Jag trodde att jag hade hoppat på fel buss för den åkte åt ett helt annat håll än hem så jag hoppade av mitt i ett villaområde och skulle ta bussen tillbaka till stationen. Men den busschauffören upplyste mig om att dom stängt av linjen hem till oss pga av något vägbygge. Så jag hade inget annat val än att gå hem:P

Jakan

0 Läs mer >>
Vi har tagit så pass många bilder nu att vi passerat 10.000 bilders gränsen.. Problemet är att bilderna numera döps till IMG_10000< alltså blir femsiffriga.. och de förstår inte datorn. Bilderna med femsiffrigt namn finns inte med när man öppnar kameran i Utforskaren..

Har googlat och försökt hitta problemet men de närmsta jag kan komma är att Iphone också har en bugg när man passerar 10.000! http://teknikkonsument.se/2009/08/28/iphone-kan-bara-ta-10-000-foton/

Kan du nått om detta?

Tekniskt problem..

0 Läs mer >>
De är hög frånvaro på våra babysim lektioner. Till vår fördel. De var bara en bebis till där igår så man får lite mer hjälp:) Läraren tyckte att Tilian var redo att dyka så vi testade. Jag höll i Tilian med utsträckta armar medan Tom och läraren hällde vatten över ryggen och slutligen över huvudet. Så när han höll andan fick han dyka ner i vattnet och sen fick han komma direkt upp i min famn. De gick jättebra! Var rädd att han skulle svälja vatten eller bli ledsen men han såg bara ut att tänka - Vad var det där? Sen fick Tom prova en gång. Lilla tuffing!

Tilian har dykt

0 Läs mer >>
Vissa dagar önskar man att man hade stannat hemma.. Visserligen är jag glad över att åkt buss igen, något jag undviker in i de sista (med tanke på barnvagnen). De gick galant. I Liljeholmen mötte vi Cathrine och Theo, men efter bara en liten stund blev Tilian jobbig och jag önskade att Tom hade varit med. Vi var iallafall ner till lekplatsen en stund, tittade lite i affärer och jag var in på jobbet en sväng.

På kvällen åkte vi och tränade.

Liljeholmen

0 Läs mer >>
I måndags körde jag igen. De har gått rätt bra dom senaste två gångerna och vi har börjat öva på fickparkering. Efter körningen åkte vi och tränade och köpte glass till Tilian från farfar:)

De närmar sig körkort

0 Läs mer >>
Vi tränade på morgonen och åkte sedan till Skansen tillsammans med Calle. Som jag trott var Tilian föga intresserad av djuren så de var kanske lika bra att de aldrig blev något Kolmården i somras :P Vi vuxna tyckte nog de va kul iallafall att se lite apor och björnar :)








Skansen

1 Läs mer >>
I Lördags startade vi dagen med träning på Sats, sen åkte vi och firade 2 av mina kusiner och mormor ute i Björklinge. Kul att träffa alla!



Många som fyller nu

1 Läs mer >>
Igår var de elitserie premiär 2011-2012. AIK spelade mot Timrå och vann med 5-1. Självklart var Tom och Torbjörn där:D Dom köpte tillsammans en tuff liten dress till Tilian! Snart kan även han följa med:D

 

 

AIK tuffing

0 Läs mer >>

Tilian har fått min mini pc eftersom han tycker de är så kul att knappa på vanliga datorn. Han har flera gånger lyckats göra kortkommandon som är svåra att återställa. T.ex förra veckan lyckades han vända upponer på hela skärmen!

 

Mini blogger

0 Läs mer >>
Jag är supernöjd med min telefon, Samsung Galaxy SII, den är såå hi tec.

Jag kan hålla den i handen, alltså enbart hålla.. Sen säger jag "Hi Galaxy".. då svarar den och frågar vad jag vill göra, sen kan jag alltså svara till exempel "call Tom mobile".

Här är en bild som visar exempel på vad man kan säga ^^






Awsome

0 Läs mer >>
Haha.. Tilian är lite äldre än de andra bebisarna på babysimmet nu och de märks. Han plaskar järnet medans de andra är hur lugna som helst:P Vi övade på att få bebisarna att förstå att de ska sparka för att ta sig framåt så när de sparkar skulle vi säga plask plask plask.. Men att säga de femtio gånger på raken är som att säga sju sjösjuka sjöm....... Hur som helst var det jättekul, kul att göra saker med Tilian!

Tilian fick smaka kladdkaks smet igår, nog gillade han de för han började klättra på mig för att komma åt skålen haha:D


Plask plask plask

0 Läs mer >>
Vi har varit på bvc idag. Barnsköterskan kollade om han kunde greppa saker med båda händerna och kunde sitta. De vet vi ju att han kan:) Jag tror han går snart..

8 månaders koll

0 Läs mer >>
Tom jag och Tilian åkte till Sats och tränade när Tom kom hem från jobbet. På vägen dit hämtade vi mitt paket från netonnet. Min nya vita fina mobil har kommit:D Wiiiii, den ligger på laddning nu!

Till middag blev de fetaostbiffar och nu väntar en kladdkaka i ugnen. De är ju rätt kul att baka:D

Look who´s here!

0 Läs mer >>
Tilian har börjat jollra mamamama och ibland säger han bara mamma. Jag försöker då berömma precis som när han säger papapapapa och pappa som han gjort ett tag. Alldeles nyss satt han bredvid mig och sa ett tydligt hej, men man vet ju inte om han är medveten om betydelsen.. :P

Håller i sig med en hand..


Mamamamama

0 Läs mer >>
Tilian har fått en Rumbi och en tuff t-shirt av sin faster Linn. Han gillar Rumbi jättemycket, blir glad och ska gosa med den när han ser den:D Tack så mycket!

Uppdatering! Tilian fick en tröja samtidigt som han fick Rumbi, den har legat i tvätten men här är den nu:D Snygg!

 

Presenter från Linn

0 Läs mer >>
I Söndags började vi på babysim igen. Jag tar och börjar med att skriva om badhuset. De är svårt att hitta ord för att beskriva! Kanske räcker med att säga nybyggt, endast 3 veckor gammalt! Alltså superfresht! När man kommer in har man rakt fram ett stort lekrum med rutchkanor och allt var de är, till vänster en snygg reception (där det alltså finns lite koll på vem som kommer in), brevid receptionen finns ytterligare ett rum med lite böcker fikarum med kaffe och micro, leksaker till barnen, barnbord och -stolar. Och omklädningsrummen, oh my! Snygga skåp i mörkt trä, golv i stora klinkers i mörkgrått och vita stora klinkers på väggarna, dusharna hade varsin vägg i snyggt glas och de fanns bastu. Som på Sats fast en aning bättre:) I looove!

På själva lektionen fanns ingen annan än vi. Vi pratade med hon som jobbar där mer än övade på saker. Hon tyckte nog de var lite löjligt att stå där och visa sånt vi redan gjort. Hon berättade en del om vad som kommer i kursen och hur bra barnen blir på att rädda sig själva. T.ex. att när barn ramlar i vattnet är de oftast med mage och ansikte neråt men att redan nu snart lär sig bebisarna att man ska vända sig till ryggläge.

Tilian var såklart jätteglad i vattnet, han skrattade så de ekade där inne:D Han var nästan lite svår att hålla i ibland när han försökte sprattla sig iväg efter alla spännande leksaker som flöt runt:)

Babysim

1 Läs mer >>
Senare på Lördagen åkte vi till Sanna Rikard Linnea och Liam på middag. De är så kul att se att Tilian har börjat kunna leka med andra barn! Han och Linnea satt och lekte med en byggleksak som Tilian fick av dom (vi har glömt kvar den så jag kan inte fota) sen var dom så söta när Linnea satt och matade Tilian medan Sanna och jag gjorde en salladsbuffe. Efter maten satt Liam uppe hos Sanna och han är såå gullig, han satt och skrattade åt mig så fort jag sa något och han är bara 3 månader än! Vi va kvar en bra bit in på natten så Tilian och Liam sov skavfötters, småprinsarna! Dom "stora prinsarna" spelade fifa hela kvällen, men de gick inte så bra för min, redan dagen efter åkte han och köpte ett eget för att öva!






Bjudna på middag

0 Läs mer >>
I Lördags åkte vi och tittade på Camilla Cherrys fotoutställning i Skrapan. Riktigt färgrika och levande bilder på hiphop, o snygga! Hennes bilder finns även med i Petters bok som släpps den 18 September 2011!

 

http://camillacherry.com

http://www.bokus.com/bok/9789186183783/goda-dagars-magi/

 

 


Fotoutställning Skrap...

0 Läs mer >>
Tom jag och hans kollega var och åkte go cart idag, så himla kul! Först åkte vi alla tre 3x7 min, sen åkte dom två en extra omgång. Jag kom sist som man kan förstå,  men jag hade en bra tid ändå jämfört med resten..! Bild på resultatet kommer senare (kameran saknar batteri för tillfället). Tilian var hos sin farfar och bonusfarmor under tiden. Vi åkte och hämtade honom direkt efter, stannade på lite kaffe och fick höra att han hade varit jättesnäll:) När vi var hemma igen gick vi till en resturang här i närheten. Tyvärr ska jag gnälla idag igen(!) För vem vill ha pizzadeg med en bränd krydda på när man beställer V i t l ö k s b r ö d?! Och potatisklyftorna smakade surt!? Stället skrek efter att få dit Alexander Nilson..

1.David "The Dave"
2.Tom "McSyver"
3.Jag "Kimsy"


Go cart!

0 Läs mer >>
Vår lilla älskling är 8 månader idag! Första tanden är påväg upp:D Den är lite svår att se, men den känns tydligt och sitter nere till vänster:) Han är överallt hela tiden nu, han vill undersöka allt! Han är jätteduktig på att resa sig med hjälp av olika möbler och kan stå och bara hålla i sig med en hand. Han utvecklas så fort! :D Nu kan man krypa runt och leka med honom, han gillar när man kryper iväg och gömmer sig och hoppar fram när han följer efter, när man gömmer sig under täcken och filtar, när man gör highfive, leker med gosedjur och leksaker, klappar katterna, läser böcker. Idag när jag gjorde iordning lunch åt oss hörde jag att han satt och pratade. Jag tittade ut i hallen och då satt han 1 meter från spegeln och vinkade och pratade till sin spegelbild:D De va såå sött!

Tilian 8 månader

0 Läs mer >>
Vi har bestämt oss för att ge babysim en ny chans. Vi har ju inte badat en enda gång sen vi slutade, fast vi sa att vi skulle göra de ofta. De är ju jättemysigt att bada med Tilian och han är ju jätteglad i vattnet. Till skillnad från sist tror vi att han klarar att hålla andan nu och inte blir rädd om vi håller honom under vattnet.

Men igår när vi skulle åka så skulle jag dubbelkolla att datum och tid stämde, men på hemsidan fanns inte ens badhuset vi valt med längre! Så jag tittade på fakturan som sa en adress till ett annat badhus, så jag tog de som att vi blivit flyttade för att gruppen varit för liten eller att dom bommat igen. De första jag reagerade på när vi kom dit var dörren utan kodlås, två meter innanför den en till olåst dörr in i omklädningsrummet. Väl därinne var de fullproppat av mammor med sina 7 åriga barn, jag fick trängas fram till en plats, en plats som påminde om skolgympans omklädningsrum med en klassisk krok att hänga sina saker på. Inte ett enda skåp fanns! När jag trots trängseln bytt om och ska byta om på Tilian lyckas jag hitta ett litet rum med 3 stycker skötbordsmadrasser. En nerspydd. En med pappersludd över hela. En utan något synligt äckel på, så jag tog den och bytte om på han. Sen gick jag på tå över de viiiidriga golvet med överdrivet mycke strumpludd överallt! Vi dushade och gick ut till poolen... Där kom en personal fram och sa lite försiktigt att föräldrar är bara med första och sista gången(?) -Öh nä asså vi ska på babysim, svarade Tom.. Då frågade hon om vi verkligen va säkra på de, sen försökte hon hjälpa oss genom att ringa samtal men hon fick inget svar så de slutade med att vi åkte hem. Gissa om jag blev på dåligt humör. Hela dagen hade jag pratat med Tilian om att bada och så gjorde vi allt de där helt i onödan, vi hann inte heller åka dit vi egentligen skulle vara och hade vi hunnit de hade vi inte längre haft torra handukar och sånt.

Men TUR ändå att de inte va där vi skulle vara för dit hade jag inte velat gå igen! Jag har mailat och klagat över hemsidan och deras missvisande faktura så vi fick svaret att vi kan skjuta upp hela kursen eller ta igen en lektion på Söndag och sen hoppar vi in i den grupp vi egentligen ska vara i på Onsdagar. Borde ha klagat över dålig säkerhet också men de är väl alltid så att något måste hända innan man gör något åt det.

Jaja, de här slutade med att de blev mitt gnälligaste inlägg ever..






Babysim, andra försök...

0 Läs mer >>
Igår kväll åkte jag Tom och Tilian och tränade. De va inte den bästa ideén för senare på kvällen när vi hade hyrt film märkte jag hur jag blev alldeles hes och imorse vaknade jag återigen upp med förskylning:( Jag som hade tänkt kämpa på nu med träning. Toms syster håller ett evenemang "ska träna skiten ur dig" i vitabergsparken idag som vi hade tänkt vara med på, men de får bli nästa vecka.

Idag har jag iallafall gjort broccoli/morotstimbaler, torsk, fisksås, potatismos och lite nyttigare godis (mörkchoklad 70% blandat med kokos).

Sjuk igen

0 Läs mer >>
Kappahl



Designers finest 2011

0 Läs mer >>
Tilians snygga vinterset kommer såklart ifrån Kappahl. Även i år har Kaxs vinteroverall fått en topplacering i Vi föräldrar:)


Klicka på bilden för större bild

 

 

Kaxs(igt)

0 Läs mer >>














Tilians hörna

0 Läs mer >>

Tilian gungar i lekpa...

0 Läs mer >>
Va på möhippa igår med ett gäng härliga tjejer. Cathrine blev kidnappad med Porshe och vi andra möttes upp på Clarion för brunch. Där hon fick gissa vad Jesper hade svarat på frågor om deras förhållande. För varje rätt svar vann hon ett presentkort av oss, men de slutade med att hon fick alla ändå, för vi är så snälla. Sen shoppade vi lite och drack rose i en närliggande park. Dit kom en fotograf som sminkade och fotade Cathrine och sen åkte vi till gamla stan och åt på Vapiano:)

Men bakis är jag inte, inte ett dugg. Va ut och gick en timme vid halv nio. Få se vad man ska hitta på nu.. Tilian har somnat.. De blir väl blogga.. :)

Bakis? Nope, superpig...

1 Läs mer >>
Herre min gud! Jag ääälskar skyltfönster och speciellt NK´s. Jag blir helt till mig! Så inspirerande galet och kul!













STILBROTT 2011

0 Läs mer >>
Tom Tilian och jag åkte till Liljeholmen och Kappahl för att köpa vantar mössa och halsduk. Sen var planen att vi skulle åka till Skansen, och de gjorde vi också, men de fanns ingen parkeringsplats. De var nån springtävling just där så de va lixom bara att ge upp.. Tur att han är för liten för att bli besviken.. Istället åkte vi till lekparken och lekte. Mysigt de med så klart:)



 

 

Ändrade planer

0 Läs mer >>

 

Baka baka liten kaka

1 Läs mer >>
Min sonyericsson slutade ju helt plötsligt att ladda så nu går jag tillbaka till kära Samsung! Tydligen så ska denna vara så pass bra att Iphone försökt stoppa den.. De verkar ju lovade!
http://www.prisjakt.nu/pryl/tele/1086_apple_vill_stoppa_samsungs_mobiler

Bye bye SonyE...




Hallo Samsung Galaxy S2;) CLEAN!

Mobilen Iphone vill s...

0 Läs mer >>
Tilian har haft sin första feber:( Som högst låg den på 39,1 och har var jättedåsig. Han fick alvedon, mycke vatten och vila sen var den borta igen. Tyvärr är förskylningen kvar, hoppas att han inte har ont i halsen som jag och Tom bara:(


Sjuka

0 Läs mer >>
Vi åkte till Uppsala i Lördags för att först hjälpa till att tömma mormor Hildas lägenhet, vila i frid<3 Sen var vi bjudna till mammas stuga på kräftskiva. Agera flytthjälp hann vi inte för farmor, Hannah och pappa var så snabba. Men vi åkte iaf hem till pappa en stund Tilian fick ett fint mjukisset av honom. De ligger i tvätten nu så de blir en bild senare:) Uppe i stugan var de mysigt, OCH SOM TUR va inte så mycke mygg som sist. Morfar mådde bättre den här gången<3 Vi käkade mat, kräftor, spelade och sen hade mamma gjort en supergod chokladfondue. Roger lärde mig ett fusk i spelet så att jag vann, haha förlåt;D








Kräftskiva