1 Läs mer >>
Blogg.se håller just nu på att ändra en massa och jag vet att de strular för många. Jag trodde jag hade klarat mig från detta då min nya bloggdesign funkar bra både på min dator och på min mobil. Fick dock syn nyss på hur min blogg ser ut från Toms dator. Jisses! Vet inte vad jag ska göra mer än att vänta. Känns jättetråkigt att det tydligen inte ser likadant ut för alla, trots att vi båda två använder Firefox..
 
Såhär ska det se ut:
 
 
 
 
 
 
 
 

Wtf?

2 Läs mer >>
 
Foto: Lars Ulwencreutz, Sofie Schilcher Ulwencreutz & jag.
 

Bildinlägg från Midso...

0 Läs mer >>
Veckan började med regn men vi var tvungna att ta oss ut och till ett Apotek för jag behövde Losec. Men där var det torka däremot, vi kollade apoteket i Västberga, flera stycken i Liljeholmen och till sist åkte vi till Skärholmen men där gav jag upp. Fanns ingenstans så det slutade med att jag köpte Omaprazol Ratiopharm, fast man egentligen måste prata med läkare innan om man är gravid eller ammar...
 
Vi var en stund till lekparken med plaskdamm, sen mötte vi upp Casper och hans bror och åkte till basketplanen där dom spelade och så grillade vi korv till lunch där.

Vi åkte och fikade med Torbjörn och Magnus på kontoret, sen åkte vi och köpte med oss lunch från Subway som vi åt nere i parken vid Liljeholmen innan vi skulle till barnmorskan. Det var en vikarie vi träffade nu för att den ordinarie har gått på semester. Blodtrycket låg på 110/70, både socker och järn värdena var bra. Känns så skönt att de inte är långt kvar alls och jag verkar klara mig från havandeskapsförgiftning denna gång. Tyvärr så hade bebisen inte fixerat sig än, trots att de ilar så himla mycke. Det betyder att om vattnet skulle gå nu så måste jag lägga mig ner för att navelsträngen inte ska komma i kläm, sen ska jag ringa förlossningen och så får man väl se vad dom säger...

Calle kom hit och grillade entrecote med oss sen kollade vi på fotbollen.

Midsommar firades i Uppsala. Först åkte vi till Disagården och träffade pappa, Inger, Emelie, Mattias, Emilia, Hannah, Conny, Jenny, Fredde m.fl. Sen åkte vi till stugan och träffade Mamma, Roger, Jimmy, Maja, Arnuwat, Lars, Sofie, Toni, Mormor, Morfar och Lennart. Mamma hade gjort en tipsrunda att starta med, med både vuxen- och barnfrågor. Tilian sprang runt som en galning och lekte i lekstugan, hoppade på studsmattan, gungade, gungade på "gungsnigeln", men fick också tag i massa saker som inte är bra att leka med, skruvar o sånt. Så var han påväg ner på åkern och upp i skogen flera gånger så man kunde inte släppa han ur sikte en sekund. Mina krafter tog slut snabbt och därför blev jag grinig:( Efter maten tog Tom och alla andra hand om Tille och han verkade då ha förstått vad som hörde till gården och att det var där vi skulle vara. Hela gänget körde femkamp förutom jag och mormor som satt med varsin filt och pratade. Morfar har äntligen fått motstånd, förra året vann ju Tom och i år vann Toni.

Resten av helgen har jag haft jätteont i svank och bäckenet, har stannat i sängen och läst Pojken som inte fanns, bakat lite, tittat på TV och sånt medan Tom o Tilian har vart till Torbjörn en stund båda dagarna.
 
 
 

18-24 Juni

0 Läs mer >>






Bildinlägg från Norrk...

0 Läs mer >>
Som fortsättning på förra veckans blogginlägg får jag börja med att skriva om att vi sov i Caspers mormors lägenhet i Uppsala som han fått låna. Men redan morgonen efter när jag vaknade så slog ett nytt migränanfall till. Jag kände mig bländad och det flimmrade framför ögonen. Eftersom läkaren på Sös sa att vi skulle ringa direkt om de hände igen så ringde Tom sjukvårdsupplysningen som ville att jag skulle åka direkt till gynakuten som därefter skulle besluta om jag skulle vidare till förlossningen. Men istället för att åka dit gick Tom och Casper till Apoteket och hämtade ut medicinen jag fick recept på. Den funkade faktiskt, helt otroligt! Nackdelen med den är att den i mycket sällsynta fall kan ge hjärtinfart istället...

Innan vi åkte tillbaka till Stockholm gjorde vi ett litet bus med Uppsala-borna. Bredvid ån har man ställt upp en Carl von Linné bänk med en liten skattkiste liknande plåtväska. Vad passar bättre än att slänga i vad som ser ut som en bunt med 100 lappar? Det är egentligen skämtservetter, men Casper blev lurad när han fick syn på en servett i soptunnan hemma hos sin mormor, så vi vet att de funkar haha. Hade vart kul att se minen på nästa som kommer och öppnar väskan (den öppnas av var o varannan förbipasserande).
På vägen sen mot Stockholm stannade vi till på Barnens hus och köpte en syskonvagn. Sen bjöd vi över Casper och Calle på grillat och kollade på fotbollen.


Vi var till Forum en dag och letade festkläder och lunchade med Casper.
Senare samma dag åkte jag och Tilian till Ninni, Wilmer och Decibel, medans killarna spelade Korpen fotboll.


Hittade en bekväm och snygg mammaklänning i Liljeholmen och lekte en stund i fruktlekparken nere vid vattnet. Kollade på Holland-Tyskland matchen och senare på en riktigt usel hyrfilm, hard boiled sweets, se inte den...


Åkte på en utflykt till Norrköping där Tom och Casper målade på deras lagliga grafitivägg.
Senare på dagen gjorde jag en lite bitter upptäckt, haha.. Jag la ut pengar för en kostnad åt en kompis för ett tag sen, när jag sedan skulle skicka mitt kontonummer råkade de bli en annans kontonummer.. Pga att jag sålt en del smink och kläder på Tradera och den här "kunden" inte skrivit sitt alias i meddelandefältet. Så i min kontohistorik syntes bara ett kontonummer, som jag då antog var mitt eget (eftersom det är så det ser ut när man gör överföringar mellan ens egna konton).. Så Grattis till den "kunden" som tack vare sitt slarv och senare mitt slarv lyckades köpa en ögonskugga av mig för 53 kr, men fick 529kr insatta på sitt konto utan anledning.. :P

Bjöd över Calle och Casper för att se Sverige-England matchen.
Vi grillade och gjorde rostad potatis i örtolja och en äppelpaj till efterrätt.

Svärmor Suz hade sin efterlängtade 50-årsfest. Tom höll ett så fint tal att jag o flera andra blev tårögda, är så stolt! Alla andras tal var också bra såklart, likaså lokalen och maten, riktigt svårslaget! Tilian den lilla festprissen ville inte sova. Klockan 23.30 stog han och snurrade och dansade runt på dansgolvet. Riktigt lyckad fest, alla var så glada!

Så kom veckans sista dag, (även om jag och Tom för tillfället inte märker någon större skillnad)..
Jag har under dom senaste dagarna varit relativt fri från foglossning dagtid. Det är ju tack vare att Tom är med och tar hand Tilian och behöver man springa är det han som gör det. Men igårkväll mot festens slut, efter att ha stått en hel del, kände jag hur något låste sig i svanken, och jag gick lite halvknasigt. Senare på natten och idag på dagen har foglossningen varit hemsk:(( Ville dock hitta på nånting, så de blev en biltur ut mot Värmdö och senare hängde vi en stund i lekparken precis här utanför.









11-17 Juni

1 Läs mer >>
Tom har varit pappaledig sen i Måndags. De känns riktigt bra! Bland annat så att Tilian fortfarande kan få komma ut. Problemet på senaste tiden är att han har blivit snabbare och jag långsammare så jag hinner inte ifatt honom när han får för sig att dra iväg och han lyssnar inte när man ropar på honom:P

Den 4/6 firade vi vår fina busunge Tilian Alexander Edvards dopdag litegrann här hemma med tårta och ett paket. Vi tänkte eventuellt göra det till en tradition inom familjen eftersom Tilian fyller strax efter jul och får vänta så länge med att önska sig något.

Clara som har flyttat till Stockholm men hade lite möbler kvar i Uppsala fick lite flytthjälp av oss när vi ändå skulle åka och fira mina kusiner till studenten. Först åkte vi till Fredde inne i Uppsala och sen till Lisa ute i Björklinge. Dom hade riktigt tur med vädret för när vi åkte från Stockholm så vräkte de ner.

Nationaldagen firades med lunch i Gamla stan tillsammans med Linn, Mattias, Malin, Peter, Bozenna, Putzi, Suz, Ole och så jag Tilian o Tom.

Vi fick äntligen samtal från Stalands att dom rätta stolarna hade kommit. Så vi åkte dit, Tom öppnade paketet för att se att de var rätt modell, vi åkte hem och han skruvade ihop dom. Morgonen därpå i dagsljuset får jag syn på något jag inte vill få syn på.. Ena pinnen i stolsryggen är avbruten!! Tom åkte tillbaka med den och blev tvungen att övertala dom om att de inte är han som har orsakat det. Varför skulle man göra de efter att ha väntat så länge? Dessutom förstår jag inte hur man ska lyckas bryta av enbart en av pinnarna...... Så nu får vi vänta ännu längre, helt utan kompesation, inte ens en hemkörning kan dom fixa fast vi fått åka flera extra vändor pga deras slarv!! Bojkotta Stalands!!


Har vart på sista MVC mötet med vår barnmorska innan hon går på semester. Den här gången hade jag tusen frågor kändes de som.. Som att jag kan vara vaken i 2 timmar och sen bli sjukt trött och behöva vila lika länge, att jag ser "vita och svarta prickar" när jag ställer mig upp och att jag svullnar i händer och fötter. Hon såg att jag hade ringen kvar på fingret och sa åt mig o ta av den:( Hon skickade med oss ett papper med frågor som vi ska ta med till förlossningen, alltså som ett förlossningsbrev.
Förra förlossningsbrevet kom aldrig till användning då det låg kvar i väskan ute i bilen.. Jag har bestämt mig för att inte använda någon bedövning den här gången eftersom lustgasen fick mig att må jätteilla och epiduralen aldrig användes då ingen upplyste varken mig eller Tom om att man doserar själv genom knapptryckningar...


Vår filmkväll byttes snabbt mot en sjukhusnatt efter att jag suttit på golvet och läst för Tilian. Från ingenstans började jag sluddra, min första reaktion var att jag började skratta och frågade Tom -Varför sluddrar jag? Men de byttes snabbt mot panik då jag förstog att de höll i sig och kunde vara hjärnblödning. Både migrän och havandeskapsförgiftning ökar risken för just de (fick ju lindrig havandeskapsförgiftning med Tilian och de ökar också risken att få det igen), så jag provade hålla armarna rätt upp i luften och de gick bra. Men jag bara fortsatte och sluddra och kunde inte göra mig tydlig nog att få Tom att ringa 112. Att inte göra sig förstådd kändes precis som när man drömmer att man ska slå ett mobilnummer men fingrarna slinter och man slår fel gång på gång på gång.. Till slut förstog han iallafall och ringde. Då gick de sakta över och jag kunde prata själv efter en stund. Hon sa åt mig att ringa förlossningen och dom ville att jag skulle åka in direkt. Väl där fick jag blodtrycket kollat direkt och kopplades till en CTG-apparat, jag fick frågan hur jag mår o jag svarar bra med tanke på hur jag kände en stund innan, men kände ändå att något var knasigt.. De gick ett tag och de kom en sjuksköterka som ville att jag skulle göra några enkla övningar för att se om kroppen hängde med. Jag kände direkt då hur synen började påverkas och när jag sen skulle titta på henne men se hur många fingrar hon höll upp i pereferiseendet gick de inte att urskilja hur många de var.. Och efter det så försvann det mesta från höger ögats synfält. Jag hittade inte orden och huvudet bara värkte. Då tog de inte lång tid innan jag fick en blodförtunnande spruta i låret, en alvedon o en annan lite starkare värktablett, fick lämna flera blodprov och fick ett rör in i armvecket o ett i handen. Nu lät det ganska dramatiskt men riktigt så var det inte:P
Är så stolt över Tilian som var så lugn och fin under de två timmarna han fick sitta där på sjukhuset. Till slut var vi tvugna att säga hej då och han och Tom åkte hem. Efter en stund skickade Tom sms och frågade om jag ville att han skulle komma tillbaka så kunde Suz ta hand om Tilian<3 När Tom kommit tillbaka hade jag precis varit på hjärnröntgen. Fick kontrast insprutat i armvecken, läskig känsla.. På 2-4 sek spred de sig i hela kroppen och de kände man för att man blev alldeles varm. Efteråt var jag tvungen och dricka 1,5 liter vatten utöver det jag brukar dricka för att njurarna tar stryk av kontrasten:S Svaren kom från både blodproven och hjärnröntgen att dom var bra. Fick blodtrycket kollat igen och sen väntade jag på att göra ett EKG och ett nytt CTG. När klockan var 23 la vi oss och sov, sen blev jag väckt vid 6 med besked att dessa två skulle bli på förmiddagen. Efter att vi ätit lite lunch så fick jag träffa läkaren som sa att proverna var bra och att de måste ha vart migränen som orsakade stroke liknande symtom. Tur att jag hade Tom där för han frågade om de inte fanns någon medicin mot migrän och då skrev hon ut ett recept och strax efter 12 fick jag lämna sjukhuset.
De var 10 år sedan jag fick ett recept på tabletter som jag skulle äta varje dag men som inte hjälpa mot själva anfallet utan bara minskade risken för hjärnblödning, så dom struntade jag i. Men den här nya medicinen har jag redan hunnit testat, med de skriver jag mer om på Söndag...

Efter sjukhuset åkte vi till Suz en stund och drack lite kaffe sen åkte vi hem och tog de lungt hela kvällen, åt tacos och kollade på hyrfilmer.

Vi som hade planerat Uppsala på Lördagen fick skjuta upp de en dag. Så fick jag och Tilian till sist träffa Malin och hennes lilla fina Joel på 3 månader. Tom träffade Casper under tiden. Sen mötte vi upp dom och hängde i stadsparken ett tag, stannade till och tittade på fotbollen på ett par ställen, käkade pizza på gamla Pinocchio och sen blev de dags för Tilian o sova. Även här får jag väl säga att fortsättning följer nästa vecka;)









4-10 Juni

0 Läs mer >>
Den här veckan gick hisnande fort till en början. Kanske för att Tilian blev förskyld i måndags och de kändes som att dagarna bara flöt ihop.. Vi har inte gjort något annat än läst sagor, sjungit sånger, lekt med leksaker och myst i soffan framför barnkanalen<3

Har du hört att man kan få en smartphone av Comviq? Well, I got one:P Skulle gå in på hemsidan och tanka telefonen och snubblade över erbjudandet som var för dumt o tacka nej till.. Så nu har jag en till Samsung Galaxy, fast en Ace. Vem vet när min SII tar sig ett dopp i toalettstolen? Fast Tilian är duktig, han slänger aldrig ner något där.

Ulf var hit i början av veckan, han och Tom åkte och fiskade sen lagade Tom lamm till middag.

Tom och jag firade 3 år tillsammans medans Tilian var hos farfar och bonusfarmor. Vi skulle fira med middag o bio, men inne på bion såg vi inget intressant. The Dictator och The hunger games har vi redan gått på, så vi åkte hem och hyrde flera filmer istället. De var mycke mysigare<3

Tilian ramlade ner från kökssoffan och bet sig i läppen då han gick fram och tillbaka i den och råkade trampa den ena foten rätt ut i luften:( Jag måste bli hårdare på att säga till, han har kommit in i en period då han älskar att klättra på allt! Han ställer sig på ett ben på sin Bobby car, klättrar upp på vardagsrumsbordet, tv-bänken, köksbordet, står upp på gungälgen.. ja allt han kan, lilla stuntmannen<3

Jag ramade in den andra tavlan jag gjort så nu är de färdiga att sättas upp på väggen:)

Är enligt UL i vecka 34+4 idag. I Fredags (34+2) trodde jag att det var dags. På kvällen kände jag lite små molande värk i magen och när vi gått och lagt oss började "riktiga" värkar. De kom regelbundet med 4 min och höll i sig i 45 sek-1 min. Tom och jag låg och iakttog hur magen gick från att vara jämnrund till att pressa bebisen så pass mycket neråt att halva magen blev helt platt. Jag fick småpanik av att ha läst och hört att andra förlossningen går snabbare än första, så jag skyndade upp och packade ihop förlossningsväskan. Tom gick ner i förrådet och grävde fram babyskyddet och lite av Tilians babykläder. Sen la jag mig för o vila inför den stora händelsen, och somnade! När jag vaknade var allt som bortblåst:( Samma sak hände ju 7 Januari 2011 med Tilian, så jag trodde att de skulle starta på kvällen igen.. Men inget mer har hänt. Tillägger att enligt den riktiga räkningen så startar vecka 37 imorgon.









28 Maj-3 Juni