0 Läs mer >>
Stephie hälsade på oss idag:D Tänkte smitta henne till att vilja skaffa en liten bebis:P Haha, nej men de var länge sen vi sågs sist eftersom hon börjat plugga nu. Allt dom gör är på engelska och som hon sa själv, "Man tror man är duktig på engelska.. men i början är de riktigt svårt innan man vant sig". Jag kan bara föreställa mig att skriva långa uppsatser på engelska.. Svengelska.. Nej, jag blir riktigt imponerad, de är starkt gjort!
Tilian fick två jättebra böcker, en söt pekbok med djurungar och en jätterolig bok med kittla, klappa händerna, tå och finger ramsor m.m. Jättekul att vi får såna böcker, Tilian kommer ju att älska dom:D

Tack så mycke:)



Baby smittan

0 Läs mer >>
Tilian har fått tuffa kläder av sin farfar och bonusfarmor som precis har varit i Polen. Sen så fick han ju faktiskt en superbra bok med sånger, ramsor, titta och peka bilder osv för ett tag sen som jag glömde bort att blogga om:) Krokodilen i bilen finns med där i, den sången tillsammans med tänk om jag hade en liten apa och Gummibjörn får Tilian att le stort både när vi lyssnar på youtube och när jag sjunger:D

Tack från oss:)

 


Barnkammarboken

0 Läs mer >>
Cathrine och jag var iväg dit igår med lillkillarna när dom hade öppet för bebisar upp till 10 månader. De var alldeles lagom stort och trevligt. Kul att de finns såna ställen för föräldrar att gå till! Efteråt fikade vi på Waynes. Den här gången satt Tilian i bilbarnstolen och sov sig så sött igenom hela besöket. Han t.o.m. klarade att sova trots våra högljudda skratt:D Kan ju passa på att Varna! för Waynes piroger.. Falukorv stavas nämligen skinka där, eller om du vill ha en ost/falukorv pirog så.. ja, då har du kommit rätt:P

Men Theo var vaken, haha kolla stilen "Meen vaaad?"

Öppna förskolan

0 Läs mer >>
Phhhuu, har suttit HELA dagen och gått igenom alla mappar med bilder, äntligen är jag färdig! Blir en beställning på 620 bilder och 3 fotoalbum. Ska bli så kul att fixa med dom sen:) Vi har ju fått världens tyyngaste och sötaste bebis!!

Var förresten hem till Cathrine igår, vi tog en promenad med Tilian o Theo till Zetas och Babyland. Hittade en massa bra-att-ha saker:)

Fotoalbum

0 Läs mer >>
Maja och jag tog en promenad idag till BB huset för hon ville se hur de såg ut. Gissa om inte civilpolis med schäffer kom direkt i en bil? Inte så konstigt egentligen efter att nån slängt in en tennisboll med esctasy. Kan tänka mig att vi ser rätt misstänka ut, just för att man inte skulle misstänka två tjejer som kommer dit med barnvagn..

Snart dags att släcka ner så ska plocka fram lite ljus nu!

Earth hour 2011

0 Läs mer >>
Maja är här:) Vi har ätit lite god mat och spelat sällskapsspel och nu kollar vi big brother live.. Just nu rakar sig alla killar i huset.. Gurkan är ju skönast! Han har rakat halva mustashen på ena sidan o halva skägget på andra:P

Etta jag:) Tvåa Maja Trea Tom (han kan ju inte vara bäst på allt!)


Myyys:)





Sällskapspel

0 Läs mer >>
Ja fast nu menar jag inte att jag och Tom Har det senaste.. Utan att vi Är dom senaste..

På att skaffa Onepiece.

Jag har verkligen gått och dragit mig så länge för om jag ska eller inte ska skaffa en, men varför har jag gjort de för? Dom e ju så sköna!




Senaste

0 Läs mer >>
Gick ju typ på en kvart o hitta allt de här ;)











och så kunde vi inte låta bli att köpa den här haha....





Vem sa att de är svår...

0 Läs mer >>
Cathrine kom och hämtade mig i måndags så åkte vi till Liljeholmen med Tian o Theo och fikade på Waynes. Nu förstår jag föräldrar med barn som gråter.. De är ju inte som att man inte försöker trösta sitt barn men de kan vara väldigt svårt ibland.. Trots att de satt typ femton andra mammor där inne och Fast jag inte skulle bry mig om en annan bebis började gråta.. Så kände jag mig lika omtyckt som puckot som köpt med sig en chipspåse till bion ungefär.. :)

Under fikan fick Cathrine ett samtal från en kompis. Jag märker att de är något allvarligt som hänt och när jag förstår att de är något med hennes bil växer paniken inom mig.. Inte nog med att de är hennes bil, våra bilbarnstolar, min peak, min mobil, mitt leg och såklart hennes grejer låg i bilen! Vaad haar häänt? När hon la på väntade jag mig bara en sak, att höra att bilen är stulen och att den har setts av denna person som ringt. Men inte riktigt så farligt var det inte, MEN NÄSTAN, vi hade glömt stänga bildörren! Hur lyckades vi med de..? Första och absolut sista gången de händer.. Nästa gång tar jag ett varv runt bilen och kollar! Vilket tur att Cathrines kompis hade kommit just till Liljeholmen garaget, just då och lyckats parkera precis brevid och lagt märke till att de nog var hennes bil (!) Alltså vilken tur! Jag hade då aldrig lagt märke till en sån grej i ett garage:P Kompisen stängde dörren och alla grejjer fanns kvar, bilen fanns kvar, tänk om den hade blivit stulen, nej usch vilken lättnad! Konstigt bara att bilen gick att låsa medan dörren var öppen..?

Nå, sen kom Tom och vi gick allihop och kollade på kläder till da gräbbz :)


Wuaaa WuuuAAAAAAA WUU...

0 Läs mer >>
Imorse åkte Tom och köpte ny duschstång slang och handtag. Till min stora glädje hade han hittat en matchande hylla också:) De blev så snyggt:) Elen drog han om också och kopplade i tvättmaskinen, perfekt tyckte vi och började tvätta. Men så stannar maskinen efter ca en timme, nått va fel på den! Usch va less vi blev.. Vi stog där med en hel IKEA kasse full med dyblöta kläder och visste inte riktigt vad vi skulle göra! Den kommande timmen kändes de som att vi hade otur med lite allt möjligt, som tur var kunde vi inte annat än att skratta åt det. Men sen så upptäckte Tom felet och vi kunde åter tvätta. Det positiva med att sånt händer är att man uppskattar saker och ting Ännu mer:)

 

 

 



Nytt i badrummet

0 Läs mer >>
Klockan är inte tolv än så här kommer bilden på Toms presenter;) Han fick en fiskelina och ett saltkar också men saltkaret kommer att bytas för att vi redan har ett likadant:)

Man ska hålla sitt or...

1 Läs mer >>
Killarna sover så jag passar på att blogga lite..

Tom bakade 2 st jättefina tårtor idag, tyvärr så kan jag inte smaka dom.. Imorgon har de gått en månad sen jag förbjöd mig själv från att äta godis, fikabröd, glass, chips you name it allt onyttigt. Eller ja, inte riktigt allt.. Jag äter ändå fet mat ibland, de är sockret jag vill undvika. Våra gäster verkade iaf gilla dom:)
Tom fick en massa fina presenter, lägger upp en bild på dom imorgon. Camilla och jag hamnade i en djup diskussion medan Tom och Kevin spelade Monopol så dom va kvar ett tag:) Sen lagade vi god mat och började titta på 10.000 b.c men s**t va den va kass! Vi stängde av..

Fina Sara bakom kameran och bilden längst ner är lånad från hennes fb:)

 

 

 


Toms firande

0 Läs mer >>
Dit var vi igår med Tilian för att jag upptäckte en orange/rosa fläck i hans blöja på eftermiddagen. Tom ringde till sjukvårdsupplysningen och dom sa att de antingen var saltkristaller men i värsta fall urinvägsinfektion, så vi fick rådet att åka in. Egentligen hade vi planerat för att åka och handla saker till Lördagen (idag alltså) då vi ska fira att Tom fyllt 22år. Jag hatar att bara sitta och speciellt där med en massa sjuka barn som kan smitta ner Tilian! De började krypa rejält i kroppen när jag såg på tv:n att de var 11 personer före och en ungefärlig tid på 2 timmar och 52 minuter på att få träffa läkaren... Under den timmen vi satt där såg jag ingen som fick gå in!

Men,

så ropades Tilians namn upp:) Phuu.. Vi fick ett eget rum. Dom kollade tempen, lyssnade på andningen och hjärtat, kollade leder, tittade in i öronen och i munnen. Så fick vi en uppgift.. Dom skulle ha ett urinprov från han... Haha, de tog en halvtimme! Vi satt där, jag matade o Tom satt redo med koppen och till slut så. Efter sammanlagt tre timmar var vi klara, de var troligast bara kristaller för dom hittade inget som tydde på annat iaf. Så åkte vi och handlade saker till fikat. Tom står och gör tårtorna nu, om en timme kommer hans syster hit och klockan tre kommer resten av släkten:)

Sachsska barnsjukhus

1 Läs mer >>
Cathrine och jag var ute och promenerade i 2 timmar idag plus en halvtimmes kafferast:P Guu så härligt det var plus att öronen fick vila lite:P Vi funderar starkt på om vi ska promenera 24/7, då kanske vi lyckas komma i form till beach 2011 också? :)

Toms pappa var här idag också. Han och Tom installerar tvättmaskinen vi fått av honom. Dunder! Ska bli skönt att bli av med vårt ständiga lilla tvättberg som blir när man är tvungen att boka tid och vänta på tvättstugan:D

Nu blir de film och familjemys:)

 

 


Sun is shining, the w...

1 Läs mer >>
Idag fyllde min stora älskling år. Jag gick upp samtidigt som han imorse och gjorde frukost och gav han lite presenter. Tilian var iaf först med att ge present kan man säga.. Han sov HELA natten, för första gången. Kanske beror på att han har blivit sjuk:( När Tom åkte till jobbet somnade vi om igen. När han kom hem fick han en till present från Tilian. En Tilian tatuering :) Vi har pratat om att vi vill göra en varsin, men vi vet inte riktigt vart på kroppen än.. hmm..

På kvällen åkte vi till Kaknästornet och åt en riktig finmiddag. Vilket utsikt! Wow! Man ser ju hela Sthlm där uppifrån. Alla som bor i Sthlm måste ju besöka de stället åtminstone en gång. Och maten, mm..! Haha, en rolig sak hände när vi skulle gå.. Jag frågade vad vinet jag hade fått hette.. Då svarade han att de inte var det som stog på notan, utan de var ett finare som jag hade fått.. I bilen kom jag o tänka på det.. Han måste ju ha trott att jag va "värsta vinkännaren" som inte tyckte smaken stämde överens med notan, haha!

Vi har haft en så himla mysig dag idag och jag älskar han så mycke!

Tack till Toms mamma som kom hit och var barnvakt idag!


Tilian hjälpte förstås till med presenten som är ifrån han. Lite bläck hamnade dock på hans mage och på lakanet:P

 

 

 

 

 

 

Tom 22 år

0 Läs mer >>
I Söndags var jag och Tom iväg och kollade på Shan Atci på Boulevard teatern. Jag såg han när han var på Linneskolan så jag var lite rädd att de skulle vara samma skämt som jag hört förut (eller sett på youtube), men allt va nytt material:) Älskar hans sätt att imitera människor, han är riktigt duktig på de. Hoppas han gör en ny show snart.

Tack till Toms pappa med familj som var barnvakter!


Shan "da man" Atci

2 Läs mer >>
För både Tom och mig idag. Han steg upp tidigt imorse och åkte iväg och fiskade med hans pappa och systers kille. När han kom hem stack jag iväg till Liljeholmen och shoppade järnet! Hittade lite nya vårtoppar och smink till mig och presenter till Tom som fyller på Måndag. Och så var jag såklart in en stund på jobbet, pratade med Robin som tyvärr ska byta butik till en som ligger närmre där hon bor. Hjälpte till med att städa i butiken lite också, man får ju lite abstinens av att gå hemma. Märkligt att man alltid ska sakna det man inte längre har..? Jag älskar ju såklart att vara hemma med Tilian, de jag menar är att jobba ger ju nånting de med. Calle kom över en stund nu ikväll men nu är vi bara familjen igen och ska kolla på film och mysa:)




Egentid

0 Läs mer >>
I Onsdags blev våran lilla snuttefis 2 månader! Nu kan han hålla upp huvudet helt upprätt när han ligger på mage. Något som doktorn på bvc såg på Torsdagen och sa att han va stark:) 5520 gram och 59,5 cm är han nu, jäklar vad han växer! Vaccinationen blir den 11 April istället, varför vet jag inte, men då skulle vi säga att vi har släkt utomlands så skulle han få en spruta mot hepatit också.
Han "pratar" på och ler ofta, med Tom är han som gladast på skötbordet och med mig är det när vi vaknar. Jag tror han känner igen mig nu, de har iaf hänt ett par gånger nu att han blivit jätteglad när han fått syn på mig när vi varit i sällskap med andra. Han är kramig, de känns iaf så när man håller i honom och han lägger armarna på ens axlar. Och sen är det ju för att han vill bli buren hela tiden och sover gör han bäst på nån av oss. Däremot började jag idag med att så fort han somnar eller är påväg att göra de under lägger jag honom i hans säng så att han vänjer sig vid den. Han har vuxit ur sina första plagg. Han gillar fortfarande att bada, jag skulle nog säga att han älskar det för han blir jättelugn och ser nöjd och glad ut, inte ens när han kommer upp ur badet skriker han fast de blir kallt. Han kan inte greppa saker men om han tappar nappen lyckas han ändå skjuta in den i munnen igen, de har han kunnat rätt länge.

Vår älskade gulleplutt<3

 

 

 

Tilian 2 månader

1 Läs mer >>
I Onsdags fyllde min syster år. Jag och Tilian fick skjuts dit av Tom. Vi hann komma dit innan hon kommit hem från skolan för hon blev bjuden på Amazing Thai av sina kompisar. Tråkigt nog kunde Tom inte vara med på hennes födelsedag heller för han skulle på AIK match. Han fick hämta oss efteråt. De skulle va nice med ett körkort.. Men nu kanske de snart är på g igen:) Back to Maja..
Av oss fick hon ett presentkort på Gina. Man kunde tro att hon fyllde 18 för de va så mycke folk där. Mycke fika var de också, värsta prövningen för mig, mammas hembakta, men jag klarade att avstå:)

Samtidigt fyllde ju faktiskt min lille älsklingsplutt 2 månader, men han får nästa inlägg.


Maja 17 år

0 Läs mer >>
I Tisdags fyllde Toms mammas pojkvän Ole år. Det firades med middag på Resturang Du Chef vid Sickla. Riktigt fint tapasställe. Lite läskigt att ta med Tilian på resturang, speciellt med tanke på att han hade varit lite sur hela dagen och vi var rädda att han skulle börja skrika där inne. Men de gick bra, vi hade med lite ersättning som han fick vid ett tillfälle som han blev hungrig. Resten av tiden var han snäll och gullig så de blev en mysig middag:)

8/3

0 Läs mer >>
I Söndags åkte vi och firade söta kusin Baltazars halvårsdag. Han har kommit in i det stadiet att han smakar och biter på allt, så leksaken vi hade köpt passade alldeles utmärkt, den satt han och tuggade nöjt på:D











6/3

0 Läs mer >>
I Lördags då de var så fint väder tog vi barnvagnen och åkte ut dit där Toms pappa bor. Först tog vi en promenad ner till vattnet och sen bjöds vi på lunch. Både Tom och jag blev helt knockade av maten så vi var tvugna att åka hem o sova en stund:P Sen åkte han på hockey, AIK spelade och vann:) Tian kommer ju med all säkerhet bli AIK:are och hänga med pappa o farfar på matcherna när han blir större!



 

5/3

1 Läs mer >>

Jag smälter

1 Läs mer >>

Idag har vi övat på att lyfta upp och vända på huvudet:) "Prata" har vi inte kunnat gjort för jag har en fet blåsa i käften:( Gör så ont! Hade en likadan för tre veckor sen på andra sidan. Placerad så jäkla olägligt, längst bak i munnen mittemellan hörntänderna så bara man rör munnen minsta lilla ilar de i hela kinden... oouuuuuuuurrrr! Cathrine o Theo skulle ju komma idag men jag va tvungen o säga nej:( Får bli nästa vecka.

 



Övning ger färdighet

1 Läs mer >>
I Fredags fyllde min kusin Jenny 20 år. Det firades på First hotel i en av deras festlokaler. Stämningen var på topp och maten var suverän. En helt klart en lyckad 20 års fest! Jag är glad att den slutade lyckligt, för bara någon timme innan festen började så krockade hennes pappa. Som tur var klarade han sig oskadd men hela bilens bakdel vart mos. De var en hummer som kom i full fart och inte stannade vid rödljuset och som då körde in i hans stillastående bil. Bilen framför hade sett att de kom en bakom som inte bromsade och körde då fram, annars hade min kusins pappa suttit klämd mellan båda bilarna! Tänk er den.. att ens pappa går bort på en sån dag.. Usch, hemska tanke. Änglavakt hade han!
Natten spenderades på Clarion hotel gillet för att vi skulle ha nära till vårt bagage och om någon av oss ville dricka, vilket vi iofs inte gjorde trots att de bjöds. De blev Tilians första natt på hotel (utanför magen) och han verkar ha gillat det:)

Tjohoo!







Jenny 20 år

0 Läs mer >>









Nya bilder på hjärtat

0 Läs mer >>

Hört Pontiak Johansson's - 80 talet vart tog du vägen?

 





Så går det när pappa ...

0 Läs mer >>
Idag var vi alltså iväg till bvc. De blev ingen vägning idag heller, vi pratade mest, men eftersom jag var nyfiken på hur mycke han har växt så mätte vi åtminstone. O inte var det fel på mitt o Cathrines ögonmått inte, 56.5 cm är han och därmed skiljer bara en halv cm mellan han o Theo.

Cathrine med sin lilla stjärna:)


BVC

2 Läs mer >>
Mammas 44års dag. Denna helg såg jag fram emot jättemycke, den började med att mamma Maja och Roger var barnvakt den 19 Feb. Tom och ja åkte in till stan och vi började vår utekväll på Saluhallen. Jag drack min första öl på 10 mån, underbart, sen gick vi vidare till Clarion för att äta en finmiddag, tog ett glas vin. Sen träffade vi Julia och satte oss på Terrassen och där blev det en drink. Läskigt att alkohol kan vara så efterlängtat.... Strax efter tolv började vi sakna Tilian så mycke att vi bestämde oss för att åka hem till mamma, kunde dock inte sova med honom den natten men han hade de nog bra inne hos dom. Morgonen därpå fyllde mamma år och Tom var tyvärr tvungen att åka hem för att hjälpa till att flytta. Det blev ett missförstånd när jag hörde att Tom dubbelbokade sig för den här helgen, jag trodde då att 20:onde var på Lördagen. De var ju synd, för vi hade ju fortfarande kunnat gå ut på kvällen även om han hade flyttat på Lördagen och så hade han kunnat vara med på Söndagen, meen meen.. Jag blev ju kvar i Björklinge till på Måndags kvällen och de var ju mysigt:)








20 Februari

0 Läs mer >>
Ingrids begravning. Har många fina bilder på Toms släkt men just eftersom det var begravning håller jag dom bilderna privata. En fin bild på kistan delar jag med mig av.

Vila i frid Ingrid

16 Februari

0 Läs mer >>
Är väl anledningen till varför det inte har blivit något bloggande.. Men det har ju hänt en del den senaste tiden som borde dokumenteras och därför tänkte jag göra det snabbt i bildform. Jag har några bilder från Ingrids begravning, mammas födelsedag, random på Tilian (men dom kan tas senare), ett par från i helgen då vi va på min kusins födelsedagsfest, men tyvärr är de bara bilder från hotellet och sist är de på Cathrine och Theo från idag. Ska se hur mycket jag lägger upp nu.

Imorgon ska vi till bvc för att väga bland annat. Blir spännande och se vad han väger för sist blev det ingen koll då vi bara pratade om hur jag mår. Jag tror han har växt ett par cm också så jag ska fråga om vi kan mäta. Cathrine och Theo va här idag, de var första gången Tilian och Theo träffades:D Lika långa ser dom ut att vara fast en månad skiljer, iofs är ju Tilian lite för tidig och Theo lite för sen. På Torsdag ska dom "leka" igen:)

Annan prio..