0 Läs mer >>
Minns ni förra hösten då jag och Clara medverkade som statister i en ny svensk långfilm..?
 
Idag släpps den på DVD och är inget mindre än..
Liza Marklunds film - En plats i solen
 
 
http://www.film2home.se/sv/film/11344/liza-marklund---en-plats-i-solen
 
 
 
 
 
 
 

DVD-släpp

2 Läs mer >>
När jag fyllde år fick ju som jag skrev även Millie och Tilian fina presenter. Här är dom, ett gosedjur från Maja, kläder från Hannah & Conny. Gosedjur och skottkärra med hink och spade från Torbjörn & Anki :D
 
 

Presenter till barnen

3 Läs mer >>

Bildinlägg från Furuv...

0 Läs mer >>
 
 
 
 

Bildinlägg från båten

0 Läs mer >>
Vi startade veckan med en väldigt mysig familjedag på Furuvik. En nöjespark med en otroligt skön atmosfär, där det spelas halvmystisk, glad, sprallig, sagomusik längs med gången in mot själva parken. Alldeles perfekt lagom med folk var det också, ingen trängsel, inga köer.. Man t.o.m. började känna igen dom som var där eftersom man stötte på varann hela tiden. Vi började med att titta på djuren, jag tror Tilian tyckte kängururna eller killingarna var dom mest intressanta. Men vad han tyckte var roligast med hela vistelsen är de ingen tvekan om.. Bilarna och Mini flyg! Jag åkte attraktionerna med honom och jag blir så varm i hjärtat när jag tänker på hur glad han var. Önskar vi hade haft mer tid att åka, men dom stängde rätt tidigt..
På hemvägen beställde vi pizza och stannade till hemma hos mamma en stund:)
 
Vi åt middag hos Ludde, Ninni, Wilmer och Decibelle. Jättegoda biffar, klyftpotatis och deras supergoda fetaoströra (den jag o Tom har tagit efter o gör ofta). Killarna åkte och spelade fotboll o vi tjejer snackade och barnen lekte. Millie fick en massa fina kläder som Decibelle växt ur:) Tyvärr så vann dom inte fotbollen den här gången..
 
Fick ett brev och en fin teckning på posten från min Gud dotter Linnea:)
 
Tilian fick sin första fästing. Den var så liten, 0,5 mm, att vi inte fick bort den själva. Vi testade med 3 fästingplåster direkt efter varann utan verkan. Till slut var vi tvungna att åka till vårdcentralen. Dom verkade själva aldrig ha sett en så liten fästing.
 
Vi var en sväng till basketplan.
 
Min lilla bebis började inskolningen på förskolan. Antar att ni förstår att de är Tilian jag menar... ja såklart.
Han och jag gick på samtal med pedagogen tillsammans. Hon sa lite på skämt att de är tur att hon tränar och att de nog inte kommer vara några problem att lämna honom på dagis, eftersom han sprang runt på egen hand och utforskade. Dagen efter var alla andra barn där och det ar Toms tur att följa med till dagis. När han kom hem berättade han att både pedagogen och en annan förälder som tydligen också jobbade med barn hade sagt att Tilian "har onormalt mycke energi". -De tycker jag inte, svarade Tom. Vad menar dom med de? Att han skulle ha typ ADHD, eller? Visst att han tillhör de mer aktiva barnen, men i våra ögon beror de snarare på att han är glad och nyfiken. Han ÄLSKAR att träffa människor och andra barn, vara på nya (och gamla) ställen och undersöka saker. 
 
Dagen efter var det jag som följde med, mot slutet av dagen satt vi föräldrar där på trappan. Då skämtades de lite lätt om en blyg pojke som satt ensam i sandlådan. De berättade för mig att han suttit hela dagen på en stock vid sidan av huset dagen innan. Då var det de som var onormalt!? Att man inte bara inser, eller rättare sagt låter barn vara olika? Hursomhelst tycker jag att dagen gick bra om man bortser från lunchen. Dagis äter 10.30 och sover 11.00... INTE våra rutiner..! Så Tilian var inte hungrig och sova ville han inte, men när Tom kom med vagnen och vi tog en promenad somnade han direkt.
 
Vi blev bjudna på grillat hos Torbjörn o Anki. Hela gänget va där. Linn, Märta, Sara, Emilie, Åke & Baltazar. De är roligt att se hur bra smågrabbarna leker ihop nu:D
 
Och så har vi idag. Vi åkte till Barnens hus för att köpa kudde till vilan och lämna in barnvagnen som börjat vobbla. På hemvägen stannade vi till och hämtade ett paket från H&M på posten. Sen åkte Tom och fiskade medans jag har tog hand om 2 sjuka barn. Tilian snorar järnet o Millie har lätt feber. Samtidigt har jag haft som sidoprojekt att försöka klippa ihop alla mobilfilmer på Tilian för att göra en DVD och så har jag fotat kläder som ska säljas. När jag öppnade paketet från H&M och tar upp ett påslakanset vi beställt till Millie kommer jag på, vi köpte ingen kudde! De som var det viktigaste. Som tur var så var Anki och Torbjörn i närheten av Barnens hus och så snälla att dom skaffade oss en kudde, tack!
 
 
 
 

13-19 Augusti

0 Läs mer >>
 
Hmm.. Tänk tänk tänk, vad gjorde vi förra veckan..
 
Jo!
 
Måndag och Tisdag ägnades åt städning och handlande inför födelsedagen som var på Onsdagen. Har ju redan bloggat om den, men återigen, jättetacksam över all uppvaktning, tack<3
 
Millie har vart på sin första shoppingrunda:D Maaaj Gaaaaad, va hon kommer få kläder..! Va först in på jobbet och de bara svämmade över med fina babykläder till flickor. Allra helst Newbie som har så söta virkade klänningar, koftor och overaller just nu, men också i övriga sortimentet. Blev ca 10 plagg skulle jag tro:) Sen bar det av till -ssshhh.. konkurrenten. Letade egentligen efter en dagis väska åt Tilian, men såklart fick jag ju syn på 3 plagg som skulle matcha så bra med de jag redan köpt, så. Va in på Intersport o hittade en minikånken i marinblå. Hade vart jättesött, men de blev en ryggsäck från Polarn o Pyret istället.
 
Fick hem dom fina hårbanden jag beställde från England till Millie. Det gick både jättesnabbt och frakten var låg, rekommenderas! http://www.etsy.com/shop/goldenbeam
 
Var på läkarbesök hos vårdcentralen för att kontrollera mina leverfäckar.
 
Vi åkte ut till landet. Där tog jag och Tom båten och åkte ut och fiskade. Eller ja, han fiskade. Jag skulle ha fiskat, men Tom fick en gädda på första kastet, trots att vi skulle fiska abborre(!) Jag bad han snällt att inte döda den, det tänkte han inte göra heller. Men så följde en liten kamp med en vild fisk med vassa tänder och med ett drag långt ner i strupen.. Tom böjer sig ner bakom förarsätet och strax därefter har han åter min uppmärksamhet då han säger -Så lilla fisken, simma iväg. Varpå han släpper ner en livlös fisk i vattnet.. Där försvann min fiskelust.. Men Tom fick en till inom 10 min. Efter en kort stund åkte vi och hämtade Tilian istället så att han också skulle få åka lite båt. Han fick sitta i Toms knä och styra båten, han såg så nöjd o glad ut:)
Efteråt blev vi bjudna på mat av Ole och Suz, hemlagade jättegoda hamburgare.
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 

6-12 Augusti

0 Läs mer >>
Vill tacka så mycke för alla gratulationer, besök, presenter, fb, samtal, mail, post och sms! Ni gjorde min dag :)
 
Millies present till mig var att sova hela natten lång! Vilket sammanträffande då Toms födelsedag var första natten Tilian sov rätt igenom:) Vid frukost fick jag en present från Tom & barnen. Fast jag visste redan att de var en kokbok:P Jag frågade nämligen Tom häromdagen vad jag skulle baka tills jag fyllde. "Vill du öppna din present" frågade han då, haha!
 
Först hit var Anki, fick en fin blomma och Tilian blev överlycklig för skottkärran med hink & spade som han fick. Millie fick en gosedjurskanin, en likadan som Tilian har fast en brun. Perfekt då Tilian tycker om sin så mycke att han sover med den varje kväll. Sen kom Hannah, Conny & Fredde. Fick goda kryddor, oljor, dressingflaska och ett kort med en skiva med musik från 87:D Tilian fick en leksaksbil och Millie fick ett snyggt set med kläder. Så kom mamma, Roger o Maja. Fick en liten blomma, presentkort på Kicks, hela 8 kokböcker och lotter (vann på 5 av 7 stycken)! Så kom Karin Michelle o William. Fick den största blombuketten jag någonsin fått och pengar:D Mormor och morfar som är kvar i husvagnen har jag redan fått en present av, pengar. Jag ska använda dom till att beställa berlocker med barnens fotavtryck på<3
 
Tilian har sprungit runt och busat med alla som en tok och Millie har åkt från famn till famn:) Har vart jättetrevligt att ha alla här. Jag kom aldrig på något att baka så de blev att följa traditionen att göra en glassbuffé. De enda året jag minns att jag gjorde annat var när jag fyllde 22 och Tom hjälpte mig göra en Reggaetårta :) Tänk va grym jag kommer bli på att laga mat nu med alla böcker och kryddor;D
 
TUSEN TACK<3
 
 
 
 
 
 

25 år

0 Läs mer >>
 

Bildinlägg från Dalsl...

0 Läs mer >>
Skriver lite kort nu, dels för att jag är så trött att de finns risk att allt bara blir osammanhängande och för att jag vill hinna blogga om min födelsedag också:)
 
Vi åkte ut till landet en dag och på hemvägen stannade vi till och fikade hos Torbjörn och Anki.
 
Tom och Torbjörn åkte till IKEA och köpte en bokhylla till vårt vardagsrum. Äntligen så är den sista flyttkartongen tömd och hyllorna vi inte kunde sätta upp på väggen står äntligen i förrådet (i väntan på att målas om när barnrummet görs om). Mina tavlor sattes upp på väggen också.
 
Vi åkte och shoppade lite nya leksaker till Tilian. Bland annat en frisbee som vi tog med på promenaden och kastade nere på grusplanen.
 
Vi var med Millie till Bvc. Hon går upp fint i vikt och följer sin viktkurva. Fortfarande inte fått en droppe ersättning:)
 
Vi åkte till Dalsland och hälsade på i husvagnen hos mormor och morfar. De var väl ungefär 10 år sedan jag var där sist, men lika mysigt som jag minns det. Tilian har badat till knäna och morfar och Tom har vart iväg och fiskat båda kvällarna. Gör ett bildinlägg efter detta med bilder.
 
 
 

30 Juli - 5 Augusti

1 Läs mer >>
 

Ler redan:)

0 Läs mer >>
Det var en underbar första vecka tillsammans med vår nya familjemedlem. Tilian har vant sig och blivit nyfiken på lillasyster. Han har klättrat upp och ställt sig på vår sängkant och lutat sig fram mot spjälsängen för att kika ner på henne. Men vi måste passa honom noga för han vill gärna visa oss vart lillasysters ögon, näsa och mun sitter. Så gillar han att testa lillasysters napp. Men han är också en duktig storebror som ger nappen och pussar på henne.

Veckan har inneburit en hel del besök och besökare:) Förutom faster och farmor som hälsade på redan på BB, så har vi haft mormor, bonusmorfar, gammelmormor, gammelmorfar, farfar, bonusfarmor, morfar, bonusmormor och Calle här. Så har vi vart till Möboda för att min kusin William fyllt år och där var gammelmorbror, gammelmoster, gammelkusinerna Michelle, Lisa, Conny, Edvin, och så träffade vi mormor, bonusmorfar, gammelmormor och gammelmorfar igen:) Tom Tilian och Millie åkte själva till farfar o bonusfarmor på brunch (för jag kunde inte gå) och där var också bonusfastrarna Emilie och Sara, Åke och Baltazar. Till sist åkte vi till gamla rucklan som är gammelmoster Putzis sommarställe och grillade. Där var också farmor, Peter och Bozenna. Putzi gjorde den godaste pajen jag någonsin ätit! Fick röda vinbär och receptet så jag skulle kunna göra en själv. Provade igår men det blev inte lika bra som hennes..

Vi har hunnit med två återbesök och Tom tog Millie till bvc. Det första var i början på veckan och då visade de sig att Millie gått ner 1-2% mer än vad som är normalt att gå ner de första dygnen så jag fick order om att pumpa och ge på flaska tills vikten vände uppåt igen. Dagen efter så såg allt bra ut och amningen fungerar fint. Känner mig stolt över att inte gett en droppe ersättning och hoppas de förblir så.

Vi har vart ute på första promenaden. Har haft rätt ont efter förlossningen (såklart) men har längtat så efter att kunna röra mig så vi gick en bit. Tyvärr så gjorde det (återigen) att jag fick sota för det dagen efter, därför fick Tom åka till bvc och farfar själv. Efter den dagen har jag ätit Ipren fyra dagar i streck och de kändes bättre direkt, har börjat kunna röra mig rätt fritt igen, kört bil, vart på promenad igen o så:)

Så måste jag skryta lite;) Trots att Millie älsklingen var sen, så är hon väldigt tidig på att le! Hon var runt fem dagar gammal när vi tyckte oss se små leenden och ett par dagar senare lyckades jag fånga det på bild:D

& Tilian älsklingen har tack vare tigerdräkten han fick av morfar och bonusmormor lärt sig sitt första djurläte:
- Tilian, hur låter tigern?
- Jaaaaaaaaaaaaw!
 
 

23-29 Juli